Ιράν: Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Ρεζά Ζαχεντί ήταν ο στόχος του ισραηλινού πλήγματος στη Δαμασκό

Ιράν: Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Ρεζά Ζαχεντί ήταν ο στόχος του ισραηλινού πλήγματος στη Δαμασκό

Για «στοχευμένη επίθεση» με σκοπό τη δολοφονία του υψηλόβαθμου διοικητή της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, Μοχαμάντ Ρεζά Ζαχεντί, κάνει λόγο η ιρανική κρατική τηλεόραση σχετικά με το ισραηλινό  πλήγμα στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

Νωρίτερα, οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Δαμασκού, ανέφεραν ιρανικά και συριακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το Ισραήλ έπληξε ένα παράρτημα της ιρανικής πρεσβείας, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, το οποίο ισοπεδώθηκε.

«Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν, με στόχο το παράρτημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Η επίθεση κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό. Είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για την ανάσυρση των πτωμάτων και τη διάσωση των τραυματιών» που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Φωτο: photo credit: REUTERS/FIRAS MAKDESI


Σχολιάστε εδώ