Σ. Παντελίδης στο “Π”: Ο πλουραλισμός του Παναθηναϊκού και η κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ

Σ. Παντελίδης στο “Π”: Ο πλουραλισμός του Παναθηναϊκού και η κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ

Του
ΣΑΒΒΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Ξεκινούν και πάλι απόψε τα playoffs. Περιμένω να γίνει δυνατό ματς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα, μέχρι που κατέκτησαν την πρόκριση στους «8» του Conference League και πήραν ψυχολογία, ο δε Παναθηναϊκός έκανε και εκείνος «κοιλιά», αλλά πλέον δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους εγχώριους τίτλους.

Είναι 50 – 50, δεν το συζητάμε. Η έδρα παίζει ρόλο, αλλά όχι τον πιο καθοριστικό, αφού πλέον οι ομάδες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους. Το ματς πιστεύω θα κριθεί στο αν οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους. Διότι μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλές και καλές λύσεις, που βγάζουν συνήθως επιτυχημένες συνεργασίες, με ποδοσφαιριστές κλάσης, όπως ο Ιωαννίδης, ο Μπερνάρ, ο Μπακασέτας, ο Μαντσίνι, ο Παλάσιος. Υπάρχει ένας πλουραλισμός, ο οποίος βοηθά και σ’ αυτόν θα στηριχθεί. Οφείλω, όμως, να επισημάνω ότι αν ο Παναθηναϊκός ανεβάσει ψηλά την άμυνά του, όπως κάνει ενίοτε, θα έχει πρόβλημα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνος και ιδιαιτέρως αποτελεσματικός στην κόντρα. Αν οι ποδοσφαιριστές του βρουν διαδρόμους, θα χτυπήσουν, ζητώντας με κάθε τρόπο το γκολ που ψάχνουν.

Τα αποψινά ματς δεν θα κρίνουν τον πρωταθλητή, αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, ενώ εξίσου σημαντικά είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν. Ωστόσο, όποιος επικρατήσει θα οπλιστεί με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πάθος εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: iapopsi.gr



Σχολιάστε εδώ