Θεανώ Φωτίου: “Αισθάνθηκα ντροπή από την παρουσία του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή. Οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και αλαλαγμούς”

Θεανώ Φωτίου: “Αισθάνθηκα ντροπή από την παρουσία του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή. Οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και αλαλαγμούς”

“Αισθάνθηκα ντροπή από την παρουσία του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή. Διότι δεν απάντησε σε κανένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν επί τρεις ημέρες. Και διότι όταν απευθυνόταν στους συγγενείς των θυμάτων οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και αλαλαγμούς κάθε  του κουβέντα” είπε η η Βουλευτής Νότιου Τομέα Θεανώ Φωτίου, προσκεκλημένη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή “Η Επόμενη Ημέρα” με το δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, 

Η Θεανώ Φωτίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για το έγκλημα των Τεμπών

Ο κ. Πρωθυπουργός έκανε μια παρουσία στη Βουλή που προσωπικά μου δημιούργησε ένα τεράστιο αίσθημα ντροπής.

Αφενός διότι ο κ. Πρωθυπουργός έκανε σαν να μην άκουσε κανένα από τα επιχειρήματα που είχαν ακουστεί τις 3 ημέρες. Δεν απάντησε σε κανένα από αυτά. Έκανε σαν να ήρθε από τον ουρανό. Και είχε μόλις παραιτήσει δύο υπουργούς, κατά την προσφιλή του μέθοδο να μεταβιβάζει τις δικές του ευθύνες στους άμεσους συνεργάτες του. Θυμίζω ότι είχαν προηγηθεί ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Σμυρλής.

Αφετέρου διότι όταν ο κ. Πρωθυπουργός απευθυνόταν στους συγγενείς των θυμάτων έβλεπα τους βουλευτές της ΝΔ να σηκώνονται ως ένα τεράστιο τείχος, και να χειροκροτούν με ενθουσιασμό και αλαλαγμούς κάθε κουβέντα του κ. Μητσοτάκη, όπως έκαναν μία ημέρα πριν με τον κ. Κ. Καραμανλή. Μου έρχεται στο μυαλό το άλλο λατινικό: morituri te salutant – οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Η ιστορία της ακρίβειας και ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα – είδατε ότι σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι τέτοια ώστε πράγματι οι άνθρωποι δεν τα βγάζουν πέρα – αυτό λοιπόν θα κατακρυμνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ διότι πάνε μαζί όλα αυτά. Δηλαδή, η περιφρόνηση για μια ιστορία που συγκλονίζει το πανελλήνιο, το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με το ότι ο λαός πια δεν μπορεί να επιβιώσει.

Για την καταδίκη του βιαστή και προαγωγού της 12χρονης

Η σημερινή νίκη στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα στην κοινωνία και στα παιδιά: τα παιδιά πρέπει να μιλάνε, να μιλάνε σε οποιαδήποτε περίπτωση, για οποιαδήποτε κακοποίηση. Το μήνυμα είναι κανείς να μην κρύβει τίποτε. Το παιδί της διπλανής πόρτας είναι δικό μας παιδί. Να ξέρουμε λοιπόν ότι για όλα τα παιδιά υπάρχει κίνδυνος.

Η 12-χρονη όπως ξέρετε πολύ καλά επαναθυματοποιήθηκε. Αφήσαμε έτοιμες δομές στην κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν. Μιλάω για το Σπίτι του Παιδιού όπου το παιδί δίνει κατάθεση μία φορά, οι ειδικοί παρακολουθούν μέσα από τζάμια διπλής όψης και το παιδί δεν ξανακαταθέτει. Αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε ενώ υπήρχε ένα στην Αθήνα και ένα στον Πειραιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε να χαθεί ένα μεγάλο κομμάτι κονδυλίων, κυρίως ΕΣΠΑ, για να φτιαχτούν Κέντρα Στήριξης της Οικογένειας και του Παιδιού σε κάθε δήμο. Δεν υλοποίησαν ούτε μία τέτοια δομή. Αυτές οι δομές κάνουν και διάγνωση και πρόληψη. Είναι απαραίτητες για να περάσουμε από το ξεπερασμένο δικονομικό μοντέλο σε ένα κοινωνικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και πρόληψη. Αν δεν γίνει αυτό, όλα τα άλλα είναι ευχολόγια.



Σχολιάστε εδώ