K. Καραμανλής: Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες – Είμαι πάντα στη διάθεση όλων των αρχών

K. Καραμανλής: Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες – Είμαι πάντα στη διάθεση όλων των αρχών

Δεν κρύβομαι πίσω από την ασυλία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των Τεμπών, τόνισε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στην εκπομπή “ Σήμερα” του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που τον τελευταίο χρόνο δεν έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις, επιλέγοντας να τοποθετηθεί για το τραγικό δυστύχημα στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, κάνοντας λόγο για συνειδητή επιλογή και τονίζοντας τον απόλυτο σεβασμό του στα θύματα και τους συγγενείς.

«Απόλυτος σεβασμός όμως σημαίνει και συνειδητή αποχή από το να εκμεταλλευόμαστε τον ανθρώπινο πόνο», σημείωσε ο κ. Καραμανλής. Κάλεσε επίσης τα στελέχη άλλων πολιτικών κομμάτων να μην προβαίνουν σε συνειδητή εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης πως έχει και ποινικές ευθύνες, ο κ. Καραμανλής ανέφερε:  «Εγώ δεν κρύβομαι. Το είπα στη Βουλή, εκεί που έπρεπε να το πω, καθαρά και ψύχραιμα. Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από την ασυλία. Λυπάμαι που τα λένε αυτά. Η βουλευτική ασυλία δεν έχει καμία σχέση. Είτε είμαι είτε δεν ήμουν βουλευτής, υπάρχει η διαδικασία που ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 86».

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης: “ Εάν υπάρξει κατηγορητήριο, να το δούμε. Εγώ είμαι πάντα στη διάθεση όλων των αρχών, να δώσω εξηγήσεις, αλλά είναι παράλογο να με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες». Διερωτήθηκε ποια συγκεκριμένα είναι η κατηγορία που διατυπώνει η αντιπολίτευση εις βάρος του και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου.

«Δεν θα απαντήσω ποτέ σε επιθέσεις κάτω από τη μέση και εκτός ορίων», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Τι λέει η αντιπολίτευση; Λέει, κάντε μία προανακριτική, έτσι. Δεσμευτείτε ότι θα την ψηφίσετε. Υπάρχουν όμως κατηγορίες;» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ