Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου

Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου

–Ανακούφιση από τις δημοσκοπήσεις και τις περιπέτειες της κυβέρνησης

Αν δεν χαρείς με τις συμφορές του απέναντι, πώς θα ξεχάσεις τα δικά σου χάλια, λέει το γνωστό απόφθεγμα. Και στην Κουμουνδούρου αυτές τις μέρες έχουν την ευκαιρία να βάλουν στην άκρη, έ­στω και προσωρινά, τα εσωτερικά τους προβλήματα και να… πανηγυρίσουν για τις υψηλές δυσκολίες (Τέμπη, ακρίβεια κ.ά.) που αντιμετωπίζει η κυβέρνη­ση.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη που αμφισβητούν τον Στ. Κασσελάκη έχουν σημάνει σιωπητήριο, πέραν των άλλων και για να μη χρεωθούν ένα ενδεχόμενο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Στην Κουμουνδούρου έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται αυτές τις μέρες και αυτός δεν είναι άλλος από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και πέρασμά του στη δεύτερη θέ­ση, με την προοπτική να διευρύνει τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ.

Στ. Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Επαναφέρω την πρόταση για αξιοπρεπή αποχώρηση προτού το παρακράτος καταρρεύσει πάνω σας

Κατά τα λοιπά, με την επιστροφή του Στ. Κασσελάκη από την… πρώτη γραμ­μή μάχης θα εκκινήσει ουσιαστικά η προεκλογική εκστρατεία για την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, όπου στην επιχειρηματολογία του κόμματος θα κυριαρχούν, προφανώς, περισσότερο τα εσωτερικά ζητήματα και λιγότερο τα ευρωπαϊκά. Στην προμετωπίδα θα βρεθούν η ακρίβεια, η τραγωδία των Τεμπών, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η εγκληματικότητα κ.ά., αλλά και οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε θέματα δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι δείχνουν αυτήν τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις. Θεωρούν, δε, ότι τελικώς θα υπερβεί το ποσοστό (17%) που είχε πάρει στις εθνικές εκλογές του 2023. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, που θα προκύψουν από τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 του μήνα.

Με την επιστροφή του στην ενεργό δράση ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει σειρά επισκέψεων στην επικράτεια, προκειμένου αφενός να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και αφετέρου να πείσει τους πολίτες γενικότερα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπου το κόμμα είχε χαμηλές επιδόσεις στις εθνικές εκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σ. Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου»


Σχολιάστε εδώ