Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ! Η προϊστορία τους με τουρκικούς και βελγικούς συλλόγους

Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ! Η προϊστορία τους με τουρκικούς και βελγικούς συλλόγους

Στα μέτρα των ομάδων μας η κλήρωση με τις Φενερμπαχτσέ και Κλαμπ Μπριζ

Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να μεγαλουργεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι επιτυχίες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που προκρίθηκαν με ανατροπή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Conference League, αποτελούν απτή απόδειξη προόδου, δυναμικής, αλλά και φλόγας για διάκριση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ενώ και η τύχη στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής θα έλεγε κανείς πως δε μας γύρισε την πλάτη.

Με την Φενερμπαχτσέ θα κοντραριστεί ο Ολυμπιακός, με την Κλαμπ Μπριζ ο ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του διάσημου συλλόγου της Τουρκίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” αυτό των Βέλγων. Εφόσον οι “ερυθρόλευκοι” τα καταφέρουν θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Άστον Βίλα και Λιλ, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου τον νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν-Φιορεντίνα.

Που σημαίνει πως οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης, που παρεμπιπτόντως θα διεξαχθεί στην “OPAP-Arena”, στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαίου. Τα πρώτα ματς είναι προγραματισμένα για τις 11 Απριλίου, με τον Ολυμπιακό να παίζει εντός έδρας με τη Φενερμπαχτσέ και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με την Βικτόρια Πλζεν. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα στις αντίπαλές έδρες.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν την προϊστορία με το μέρος τους. Συγκεκριμένα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν επικρατήσει και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους με ομάδες της Τουρκίας και μάλιστα τα δύο τελευταία είναι κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Επίσης ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα έξι τελευταία ματς με βελγικές ομάδες και μάλιστα τα δύο από αυτά είναι το 2010 με την Κλαμπ Μπριζ.

Τα τέσσερα τελευταία ματς του Ολυμπιακού με τουρκικές ομάδες: 25/11/21 Ολυμπιακός – Φενέρ 1-0, 30/09/21 Φενέρ – Ολυμπιακός 0-3, 13/08/19 Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0, 07/08/19 Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1. Τα έξι τελευταία ματς του ΠΑΟΚ με βελγικές ομάδες: 17/03/22 Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2, 10/03/22 ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0, 02/12/10 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 1-1, 16/09/10 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-1,
02/10/91 Μαλίν – ΠΑΟΚ 0-1, 18/09/91 ΠΑΟΚ – Μαλίν 3-2.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ