Δικαίωση για τον Μάκη Μπαλαούρα στο πρωτοσέλιδο των “Νέων”

Δικαίωση για τον Μάκη Μπαλαούρα στο πρωτοσέλιδο των “Νέων”

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από τον κ. Μάκη Μπαλαούρα, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τον Μάρτιο του 2018 είχατε αναπαραγάγει στην εφημερίδα ή και στην ιστοσελίδα σας, η οποία λειτουργεί με ευθύνη σας, δημοσιεύματα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Σύμφωνα με αυτά τα (συκοφαντικά) δημοσιεύματα είχα, δήθεν, επηρεάσει λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας κυβερνητική απόφαση του τότε Υφυπουργού Εργασίας, με βάση την οποία ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος θα εξαιρούμουν δήθεν της περικοπής της σύνταξής μου και θα ευνοούμουν ως προς το ζήτημα αυτό έναντι των άλλων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ. Αντίθετα, το αληθές ήταν ότι καμία τέτοια κυβερνητική απόφαση δεν υπήρξε και ότι υπέστην και εγώ ο ίδιος περικοπή της σύνταξής μου και μάλιστα κατά ποσοστό μεγαλύτερο της περικοπής των άλλων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

Σας ενημερώνω ότι με την υπ’αριθμ.5198/2023 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών τα ως άνω δημοσιεύματα κρίθηκαν τελεσίδικα ως αναληθή και δυσφημιστικά, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ υποχρεώθηκε σε χρηματική μου ικανοποίηση για αυτά και σε υποχρέωση δημοσίευσης περίληψης της σχετικής απόφασης.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα (27-3-2024) η αναπαραγωγή των ως άνω αναληθών και δυσφημιστικών σε βάρος δημοσιευμάτων συνεχίζεται από την ιστοσελίδα σας.

Επειδή η αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που έχουν κριθεί ως αναληθή και δυσφημιστικά με τελεσίδικη πλέον απόφαση του δικαστηρίου, θίγει εκ νέου την τιμή και υπόληψή μου, σας καλώ όμως σταματήσετε άμεσα την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ισχυρισμών διαγράφοντας το σχετικό δημοσίευμά σας και δημοσιεύοντας την παρούσα επιστολή μου που αποκαθιστά την αλήθεια.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας

Υ.Γ. Παρακαλώ να μην ενοχληθούν τα ελάχιστα ΜΜΕ που κράτησαν σαφείς αποστάσεις από το συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που λαμβάνουν αυτή την επιστολή ή παρουσίασαν τις τότε απαντήσεις μου. Αφού θα τα ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για τη στάση τους, θα τα παρακαλούσα απλώς να δημοσιεύσουν την ουσία της δικαίωσής μου και από τα δικαστήρια.


Σχολιάστε εδώ