ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το άγχος φέρνει παλινωδίες

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το άγχος φέρνει παλινωδίες

Προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του ζητήματος (και του θορύβου) που έχει προκληθεί όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη.

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διάπραξη τυχόν έκνομων πράξεων σε σχέση και με τον δανεισμό προς το κόμμα έχει θορυβήσει βουλευτές και στελέχη, καθώς φοβούνται ότι τα γεγονότα αυτά μπορεί να επηρεάσουν την πορεία προς τις ευρωεκλογές αλλά και το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το κλίμα έχει βαρύνει έτι περισσότερο λόγω των χειρισμών του προέδρου μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις.

Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ο κ. Κασσελάκης διατηρούσε εταιρεία με αστακοκάραβα στις ΗΠΑ, η πρώτη αντίδρασή του ήταν ότι πρόκειται για καθαρή επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τόνισε ότι έχει φορολογηθεί για τα έσοδα που είχε από την επιχείρηση. Στις σχετικές ερωτήσεις την 1η Μαρτίου ανέφερε ότι έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση, αλλά έχει στην κατοχή του ορισμένα μερίσματα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, και καθώς ο θόρυβος συνεχιζόταν, ο κ. Κασσελάκης με νέα δήλωσή του… διευκρίνισε ότι έχει αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη εταιρεία από τον Μάρτιο του 2023!
Λίγα 24ωρα μετά, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έδωσε μια νέα εκδοχή στην υπόθεση, λέγοντας ότι η εταιρεία με τα αστακοκάραβα έχει βάλει λουκέτο. Οπότε προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Αφού η εν λόγω εταιρεία έχει κλείσει, μέσω ποιας εταιρείας ο κ. Κασσελάκης δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλες αυτές οι παλινωδίες είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας που υπάρχει στην Κουμουνδούρου λόγω του νόμου που προβλέπει ρητά ότι επικεφαλής κομμάτων δεν μπορούν να κατέχουν εταιρείες εκτός Ελλάδας. Η δικαιοσύνη διεξάγει ήδη έρευνα για τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης και στην Κουμουνδούρου υπάρχει και άγχος και αγωνία.

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται και τα στελέχη του κόμματος περιμένοντας τις εξελίξεις και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τα πράγματα καθ’ οδόν προς τις ευρωεκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ