ΥΠΕΞ: Από μετακινήσεις άλλο τίποτε…

ΥΠΕΞ: Από μετακινήσεις άλλο τίποτε…

Ύστερα από μια αναβολή, και καθώς υπήρξε κόντρα μεταξύ του γραφείου του υπουργού και της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΞ για το ποιος συγκαλεί και πότε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η συνεδρίαση έγινε και αποφάσισε τις εξής μετακινήσεις:

Από την Κεντρική Υπηρεσία σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας

Οι ΣΠ Α’ Α. Θεοδωροπούλου σε ΓΠ Αδελαΐδας, Μ. Καράμπαλης σε Δουβλίνο, Μ. Γαβριηλίδης σε ΜΑ ΕΕ, Δ. Βελισσαρούλης σε πρεσβεία Βρυξελλών, Δ. Ηπιώτη σε ΓΠ Μοναστηρίου, Δ. Παπατριανταφύλλου σε πρεσβεία Λονδίνου, Χ. Ζαχαρόπουλος σε ΓΠ Οδησσού, Έβ. Καλαϊτζή σε πρεσβεία Παρισίων, Β.-Γ. Μαλιγκούδης σε πρεσβεία Βερολίνου, Φ. Μπουρλογιάννης-Τσαγγαρίδης σε πρεσβεία Ουάσινγκτον, Ε. Πελεκάνος σε ΜΑ UNESCO, Ε. Καλπαδάκης σε ΜΑ ΟΑΣΕ, Π. Μίχα σε ΜΑ ΝΑΤΟ, Χ. Βασιλάτου σε πρεσβεία Σκοπίων, Κ. Κοδέλλας σε ΓΠ Μονάχου, Μ.-Α. Μεγαλοκονόμου σε πρεσβεία Ρώμης, Α. Γκοτσίνας σε ΜΑ ΕΕ, Π. Καρανίκα σε ΜΑ Γενεύης, Κ. Καραμουσάλης σε πρεσβεία Ρώμης. Οι ΓΠ Α’ και ΓΠ Β’: Σ. Παγκράτης σε πρεσβεία Βερολίνου, Κ. Αδαμόπουλος σε προξενείο Ατλάντας, Π. Εμμανουηλίδου σε πρεσβεία Σκοπίων, Δ. Μιχάλης σε ΜΑ ΕΕ, Α. Παπάζογλου σε πρεσβεία Σκοπίων, Η.-Ι. Μπαβαβέας σε ΜΑ ΝΑΤΟ, Κ. Ζβες σε ΜΑ ΟΗΕ, Α. Βασιλάς σε πρεσβεία Βαρσοβίας, Μ. Χαϊνούτης σε πρεσβεία Βιέννης, Γ. Κόλιας σε πρεσβεία Σεράγεβο, Α. Καρτάλης σε πρεσβεία Τιράνων, Μ. Σκοπελίτης σε πρεσβεία Ουάσινγκτον, Ν. Πατμανίδης σε πρεσβεία Κιέβου, Α. Μπιλίνης σε πρεσβεία Ουάσινγκτον, Β.-Μ. Τόλης σε ΓΠ Καΐρου, Ι.-Π. Παπαδημητρίου σε πρεσβεία Βηρυτού, Ι. Πηλιούρας σε ΜΑ ΕΕ, Ν. Κουρή σε πρεσβεία Σεούλ.

Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας στην Κεντρική Υπηρεσία

Οι ΣΠ Α’ Ε. Κακαβελάκης από ΓΠ Μελβούρνης, Ι. Ιακωβίδης από ΜΑ Γενεύης, Π. Αντωνάτος από ΓΠ Τορόντο, Μ. Κοραντή από ΜΑ ΕΕ, Δ. Τζανακάκη από πρεσβεία Βουδαπέστης, Β. Γκουλούσης από ΓΠ Μονάχου, Δ. Δόχτσης από ΓΠ Οδησσού, Ι. Πετροπούλου από πρεσβεία Βερολίνου, Ε. Πορίχη από πρεσβεία Ρώμης, Β. Ζάρμπαλης από πρεσβεία Βρυξελλών, Ν. Φούγιας από ΜΑ ΝΑΤΟ, Δ. Σαχαρίδης από ΓΠ Αργυροκάστρου, Α. Τσιούρβας από ΜΑ ΟΑΣΕ, Ι.-Φ. Γεωργακάκης από πρεσβεία Ουάσινγκτον, Ι. Μιτζάλης από πρεσβεία Βιέννης, Μ. Σταμάτης από πρεσβεία Άγκυρας, Α. Παπαμάλης από ΜΑ ΕΕ, Ν. Πανουργιά από ΜΑ Γενεύης. Η ΣΠ Β’ Ε.-Κ. Ζέρβα από ΜΑ ΝΑΤΟ και οι ΓΠ Β’ και ΓΠ Γ’: Μ. Διαγουμά από πρεσβεία Σκοπίων, Χ. Γκολέμης από πρεσβεία Μπανγκόγκ, Δ. Ψιαχάς από πρεσβεία Σκοπίων, Θ. Δημόπουλος από προξενείο Ατλάντας, Ε. Καρκαμπάση από πρεσβεία Βέρνης, Ε.-Ζ. Πεδιώτη από ΜΑ ΝΑΤΟ, Π. Αναγνωστόπουλος από πρεσβεία Τιράνων, Α. Κολοκυθά από πρεσβεία Ρώμης, Γ.-Ε. Τοπογλίδης από ΜΑ ΕΕ, Κ. Καλαμβοκίδης από πρεσβεία Χάγης, Ε. Μπλέτα από πρεσβεία Τιράνων.

Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας

Οι ΣΠ Α’ Α. Βιδούρης από ΓΠ Μοναστηρίου σε πρεσβεία Πεκίνου, Γ. Ανδρεάδη από πρεσβεία Σκοπίων σε ΓΠ Γκουανγκζού, Γ. Τασσιόπουλος από πρεσβεία Πεκίνου σε ΓΠ Αγίου Φραγκίσκου, Σ. Σουρβίνος από ΓΠ Αγίου Φραγκίσκου σε ΓΠ Αργυροκάστρου, Κ. Θανόπουλος από πρεσβεία Λονδίνου σε ΜΑ ΟΗΕ, Δ. Γεωργαντζόγλου από ΜΑ Γενεύης σε ΓΠ Μελβούρνης, Δ. Σελήνης από ΜΑ ΕΕ σε ΜΑ Γενεύης, Γ. Καρασιώτου από προξενείο Πέρθης σε πρεσβεία Χάγης, Μ. Μανδαλίδης από ΓΠ Γκουανγκζού σε πρεσβεία Ουάσινγκτον. Οι ΓΠ Α’ και ΓΠ Β’ Γ.-Μ. Παπαιωάννου από πρεσβεία Βερολίνου σε πρεσβεία Ποντγκόριτσα, Γ. Οικονόμου από πρεσβεία Καΐρου σε πρεσβεία Μπανγκόγκ, Μ. Ουνανιάν από πρεσβεία Σεράγεβου σε πρεσβεία Κοπεγχάγης, Ι.-Κ. Καρανίκας από πρεσβεία Ριάντ σε πρεσβεία Ρώμης, Ε. Καΐρη από πρεσβεία Ντακάρ σε πρεσβεία Καΐρου, Ι. Κεχαγιαράς από πρεσβεία Ποντγκόριτσα σε ΜΑ ΝΑΤΟ, Ν. Βασιλάκης από πρεσβεία Ουάσινγκτον σε πρεσβεία Άγκυρας, Ε. Φωκάς από πρεσβεία Ραμπάτ σε πρεσβεία Βουκουρεστίου, Α. Ηλιάκη από πρεσβεία Βηρυτού σε ΓΠ Κωνσταντινούπολης.

Ευχόμαστε να είναι όλοι σιδεροκέφαλοι στα νέα πόστα τους. Διαβάζοντας πάντως τα ονόματα στο Υπηρεσιακό, εύκολα διαπιστώνεται ότι ακόμη επιβιώνουν παλιά «τζάκια» στη Διπλωματική Υπηρεσία και ότι η υπηρεσία σε γραφείο υπουργού, υφυπουργού ή και πρωθυπουργού αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για μια καλή μετάθεση…

Είδαμε, επίσης, τον Ε. Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του Αλ. Τσίπρα για σχεδόν μια δεκαετία, να εγκαταλείπει την Κουμουνδούρου αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό και να μετατίθεται στη ΜΑ ΟΑΣΕ στη Βιέννη. Μάλλον λογική κίνηση, καθώς δεν είναι και πολλοί πια που συμμερίζονται την άποψη ότι επίκειται σύντομα επιστροφή του κ. Κασσελάκη ή του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία της χώρας. Εξάλλου, κάθε διπλωμάτης θα πρέπει να κάνει τα υποχρεωτικά πόστα στο εξωτερικό, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην υπηρεσιακή ανέλιξή του…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ