Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εαρινή Συνόδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Πέμπτη – Παρασκευή)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εαρινή Συνόδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Πέμπτη – Παρασκευή)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η στήριξη στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και βιομηχανία, οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και η διεύρυνση αναμένεται να είναι τα βασικά θέματα της τακτικής Εαρινής Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια, πώς θα χρηματοδοτηθεί δηλαδή η ευρωπαϊκή άμυνα την ώρα που απαιτείται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε διάφορα πεδία.

Σταθερή η θέση της Ελλάδας σχετικά με την Ουκρανία και συνέχιση της στήριξης της όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό, για τις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Αιχμή θα αποτελέσει ο ουκρανικός θαλάσσιος διάδρομος για την εξαγωγή αγαθών. Επιπλέον, θα ενημερώσει και για την επίθεση με πυραύλους κατά την παραμονή του στην Οδησσό.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, θα επαναλάβει την αυξανόμενη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για τις μεγάλες απώλειες αμάχων και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης όλων των ομήρων, αλλά και διάνοιξης όλων των οδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι αθώοι, που υποφέρουν στη Γάζα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει στην επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ