Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές εως το Σάββατο

Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές εως το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γενικά αραιές νεφώσεις στην χώρα, όσο όμως θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες θα πυκνώσουν τοπικά στα ηπειρωτικά της χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα διατηρηθούν όμως κατά τόπους και κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής κυρίως Θεσσαλίας, Στερεά, κεντρικό και νότιο Ιόνιο, βορειοδυτική κυρίως Αττική και περιοχές της Πελοποννήσου με έμφαση τα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και νότια χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς, εκτός από τη βόρεια χώρα όπου θα σημειωθεί μικρή πτώση και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ όπου θα φτάσουν τα 3-5bf και στο Αιγαίο από Β-ΒΑ διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 6bf.



ΣΑΒΒΑΤΟ: Γενικά αίθριος καιρός όπου μέχρι και το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες  τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά της χώρας με έμφαση κυρίως ορεινές/ημιορεινές περιοχές, όμως γενικά θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 16 με 18 βαθμούς στην χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις στα 3-5bf και στο Αιγαίο από Β-ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση που τοπικά θα φτάσουν τα 6bf ριπές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ