Θέμα ημερών η αποκατάσταση της υδροδότησης της Αίγινας

Θέμα ημερών η αποκατάσταση της υδροδότησης της Αίγινας


Γράφει ο
Νίκος Παρασκευάς


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι δοκιμές, οι μελέτες και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης της Αίγινας, που έχει διακοπεί από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, μετά τη ζημιά που εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό που μεταφέρει νερό της ΕΥΔΑΠ από τη Σαλαμίνα στους ταμιευτήρες του νησιού.

Μετά την οριστικοποίηση ότι η ζημιά δεν οφειλόταν σε δολιοφθορά, αλλά σε κατασκευαστική αστοχία, κάτι που σημαίνει ότι τα έξοδα αποκατάστασης βαρύνουν τον ανάδοχο του έργου, στις αρχές της εβδομάδας έγινε σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για να αποφασιστούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η υδροδότηση της Αίγινας. Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν, ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα οι δοκιμές του πλωτού γερανού που θα χρησιμοποιηθεί, σχεδιάστηκαν οι εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν, ενώ επελέγη και ο πραγματογνώμονας που θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών και θα βεβαιώσει στο τέλος πως όλα έγιναν με βάση τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ανάδοχος έχει δεσμευτεί ότι θα έχει αποκαταστήσει τη ζημιά σε τέσσερις έως πέντε μέρες και κατά συνέπεια το νερό θα μπορεί να ξαναπάει στην Αίγινα πριν από τις 25 του μήνα, για να μη χαθεί και αυτό το τριήμερο, όπως χάθηκε της Καθαράς Δευτέρας. Οι κυρίως εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον αγωγό επρόκειτο να αρχίσουν προχθές Παρασκευή.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ