Η ΔΕΗ ως στρατηγικός συνεργάτης του 26ου ΦΝΘ «φωτίζει» τους φετινούς νικητές: Ο Χρυσός Αλέξανδρος στην ταινία «O κλεμμένος πλανήτης μου» της Φαραχνάζ Σαριφί

Η ΔΕΗ ως στρατηγικός συνεργάτης του 26ου ΦΝΘ «φωτίζει» τους φετινούς νικητές: Ο Χρυσός Αλέξανδρος στην ταινία «O κλεμμένος πλανήτης μου» της Φαραχνάζ Σαριφί

Κυριακή μεσημέρι και ο ήλιος μοιάζει να έχει φορέσει τα καλοκαιρινά του σήμερα όπως και όλοι οι καλεσμένοι που προσέρχονται άλλωστε στον χώρο της Αποθήκης Γ που παραδοσιακά απονέμονται τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σκηνοθέτες, παραγωγοί, συντελεστές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου σε μια μεσημεριανή γιορτή συναδελφικότητας, έτοιμοι να χειροκροτήσουν και να χειροκροτηθούν.

Πρωταγωνιστές οι ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται ορατές μέσα από τον πολύ κοπιαστικό αγώνα, την έρευνα και τους καινοτόμους πειραματισμούς οραματιστών κινηματογραφιστών. Συναρπαστικές ιστορίες που έρχονται στο φως, ανομολόγητες αλήθειες που βρίσκουν τον χώρο τους και ιστορίες θάρρους ανθεκτικών ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ καλωσόρισε φέτος τη ΔΕΗ, ως τον νέο Στρατηγικό του Συνεργάτη, και την ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη στο όραμα και στο έργο του. Με κεντρικά μηνύματα «το Φεστιβάλ θέλει ενέργεια» και «η έμπνευση θέλει ενέργεια» η ΔΕΗ υποστηρίζει τους δημιουργούς, οι οποίοι δίνουν ζωή σε κάθε πλάνο και κάθε σκηνή μέσα από το έργο τους, καθώς και την πόλη που τόσα χρόνια έχει συνδεθεί με τον πολιτισμό και την 7η τέχνη.

Τα βραβεία του 26oυ Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν ανάμεσα σε ταινίες που είχαν συζητηθεί πολύ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και είχαν από την πρώτη στιγμή κλέψει τις εντυπώσεις ανάμεσά τους την ταινία «Κλεμμένο Πλανήτη μου» της Φαραχνάζ Σαριφί, το «Όσα αφήσαμε πίσω» του Μάτσεκ Χαμέλα αλλά και ειδικές μνείες στις ελληνικές ταινίες: τα «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου, το «Tack» της Βάνιας Τέρνερ, τη «Λεσβία» της Τζέλης Χατζηδημητρίου, το «Avant-drag!» του Φιλ Ιερόπουλου και το «Πανελλήνιον» των Σπύρου Μαντζαβίνου και Κώστα Αντάραχα.

Περισσότερα για το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τους φετινούς νικητές εδώ:

Ανταπόκριση από τα βραβεία του 26oυ Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και οι φετινοί νικητές


 


Σχολιάστε εδώ