Αντώνης Μήνου στο “Π”: Η Εθνική μπορεί

Αντώνης Μήνου στο “Π”: Η Εθνική μπορεί

Του
ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝΟΥ
Πρώην Διεθνούς Ποδοσφαιριστή


Μας περιμένουν δύο αγώνες για να πάμε στο Euro. Μπορούμε, έχουμε ταλέντο, ελπίζω και εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρουμε.

Το ματς με το Καζακστάν δεν είναι εύκολο, ούτε το επόμενο με το Λουξεμβούργο ή τη Γεωργία. Ειδικά η Γεωργία ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη, αν την υποτιμήσουμε, και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, οι αποστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έ­χουν μικρύνει.

Στο πρώτο παιχνίδι ο κόσμος θα βοηθήσει. Συχνά, βεβαίως, η πίεσή του αγχώνει τον γηπεδούχο, αλλά πιστεύω ότι σ’ αυτό το καταπληκτικό γήπεδο, όπως είναι η «ΟΠΑΠ Αρένα», η ατ­μόσφαιρα θα είναι τέτοια που θα σπρώξει τους διεθνείς μας στη νίκη. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε, πρώτα το Καζακστάν και μετά ο επόμενος αντίπαλος. Ας μην προτρέχουμε.

Δεδομένα θα συναντήσουμε αντίσταση. Όπως εμείς, έτσι και οι αντίπαλοί μας θέλουν να ζήσουν το ποδοσφαιρικό όνειρο του καλοκαιριού και θα προσπαθήσουν μέχρι τέλους να περάσουν εκείνοι και όχι εμείς. Συνεπώς, οφείλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί, παθιασμένοι, ανταγωνιστικοί και όπως πρέπει.

Θετική ενέργεια να υπάρχει. Και πίστη. Και τύχη βεβαίως, αφού σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζεται. Οι έλληνες ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Να είναι μια γροθιά, όπως εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, και στα εύκολα και, κυρίως, στα δύσκολα. Να μπουν δυνατά στο γήπεδο και να κυριαρχήσουν. Και όλα θα πάνε πρύμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: soccerpractor.blogspot.com



Σχολιάστε εδώ