ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«Το ναυτικό πρόγραμμα της Τουρκίας δεν βασίζεται μόνο στην κατασκευή της τελευταίας γενιάς πλατφορμών αλλά και συστημάτων ραντάρ, πληροφοριών, όπλων και πυρομαχικών που σταματούν την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε καλυμμένη κύρωση δεν θα εμποδίσει τα στρατηγικά οράματα και τις τακτικές αποφάσεις της Τουρκίας.
Από τη στιγμή που υπάρχει ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη εάν αυτό το πρόγραμμα θα επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια της Ελλάδας: Όχι! Η Τουρκία θέλει να ακολουθήσει τις απαιτήσεις μιας θετικής ατζέντας και αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως μελλοντικό συνεργάτη.



Οι τρέχουσες απειλές και κίνδυνοι είναι ευέλικτοι και έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα.

Η προβολή των αναμενόμενων συγκρούσεων στην περιοχή και τον κόσμο απαιτεί υψηλή ετοιμότητα ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο σύλλογο. Διαφορετικά, το κόστος θα βαρύνει τόσο στο πλαίσιο των σκληρών όσο και των μαλακών απειλών», τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής στο μεγαλύτερο think tank της Τουρκίας «SETA», πρώην στρατιωτικός δρ Μουράτ Ασλάν σε συνέντευξή του στα «Νέα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: @Υπ. Άμυνας της Τουρκίας

Η παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Αφρική και το τουρκοπακιστανικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων – Του Λ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ



Σχολιάστε εδώ