Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανοίξει μέτωπο με τη Βόρεια Μακεδονία

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανοίξει μέτωπο με τη Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση έχει ένα ανοικτό μέτωπο με την Αλβανία, με την υπόθεση Μπελέρη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άλλο, που τεχνηέντως έχει ξεχαστεί και αφορά την αθέτηση της δέσμευσης του κ. Ράμα ότι θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την παραπομπή στη Χάγη της διαφοράς για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Τώρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, αυτήν τη φορά με τη Βόρεια Μακεδονία. Στις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη το συντηρητικό και εθνικιστικό VMRO-DPMNE αναμένεται να κάνει θριαμβευτικό περίπατο και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο ηγέτης του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τη νέα ονομασία της χώρας του και ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.



 

Με τα Σκόπια έχουν μείνει πολλές εκκρεμότητες ανοικτές και με μια κυβέρνηση Μίτσκοσκι τα προβλήματα θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια. Και εκεί θα φανεί η υστέρηση της κυβέρνησης, η οποία, για καθαρά εσωκομματικούς λόγους και ισορροπίες, δεν φρόντισε όλα τα προηγούμενα χρόνια να πιέσει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, ώστε τουλάχιστον να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπονταν…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ