Στ. Κασσελάκης: Είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρας να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες

Στ. Κασσελάκης: Είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρας να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGAκαι τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών, ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί, ξέρει ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις στην Αρκαδία. Ήταν και μία μικρή ανάπαυλα. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως έχω το ‘’φεύγα’’ εύκολο γιατί έχω λιώσει τα παπούτσια μου όλον αυτόν τον καιρό».

«Έχω μεταβιβάσει όλη τη συμμετοχή που είχα στο παρελθόν στις εταιρείες στο εξωτερικό. Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μία επιχείρησης, την οποία γνωρίζετε, και με την οποία λύθηκε η συνεργασία πριν από ένα χρόνο. Διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου από εκεί. Δεν έχω πλέον συμμετοχή στις εταιρίες. Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί ‘’μαύρα’’ έξω, όχι για να φέρουν μέσα τα ‘’άσπρα’΄ οι απόδημοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πέντε χρόνια να αλλάξει αυτόν τον νόμο, τον οποίο έχει κατηγορήσει. Ο νόμος προφανώς ήταν λάθος. Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα δώσω στη Δικαιοσύνη.

»Αυτό που μπορώ να δηλώσω είναι πως θα τιμήσω τον νόμο, και δεν έχω φοροδιαφύγει ποτέ. Στο τέλος της ημέρας εάν είναι να τιμωρηθώ επειδή οι άνθρωποι των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν Χριστούγεννα, και οι άλλοι που χρωστάνε 500 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα, κουνάνε το δάχτυλο, 100 φορές επιλέγω τη θέση μου. Στις 30 Ιουνίου θα φανούν όλα στο πόθεν έσχες μου».

«Τα χρήματα έχουν επιστραφεί στην Osios και μάλιστα ήταν ένα άτοκο δάνειο και το αφήνω εκεί. Η σύμβαση δανεισμού έχει διαρρεύσει αλλά εγώ θα την δώσω στη Δικαιοσύνη εφόσον μου ζητηθεί. Στις ΗΠΑ οι πρόεδροι δανείζουν στο κόμμα τους, βάζοντας κεφάλαια. Αλλά το βασικό εδώ είναι η νοοτροπία που έχουμε, το ‘’έτσι, είναι η Ελλάδα’’. Αλλά η Ελλάδα μπορεί και καλύτερα».

Tο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε, όλον αυτό τον καιρό που βρίσκεται στην πολιτική σκηνή έχουν προσπαθήσει να του προσάψουν πολλά.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ».

«Αυτό που είπα είναι πως στις λίγες ώρες που θα ξεκουράζομαι στον στρατό θα διαβάζω βιογραφικά, δεν είπα πως θα ξεκουράζομαι γενικά στο στρατό. Είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρα να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που παρουσιάστηκε χθες Τρίτη σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μισθωτή εργασία που φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και τα μερίσματα με μικρούς. Αυτό που προτείνω είναι να υπάρχει μια κλίμακα ειδικά στα εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει περισσότερα στο τέλος του μήνα. Καταργούμε την ατομική κλίμακα και για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα υπάρξει λιγότερος φόρος. Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στο ρεύμα. Δεν μπορούν να έχουν όλοι μερίσματα στην ΔΕΗ. Υπάρχουν μερικά προσωρινά μέτρα που έχουν ένα κόστος 3.2 δισεκ. ευρώ και υπάρχουν αντισταθμικά μέτρα για την αισχροκέρδεια. Η διαφορά είναι στο διαθέσιμο εισόδημα. Σε βάθος πενταετίας θα μειωθεί το χρέος αλλά λόγω όλης της κατάστασης ο κόσμος έχει ανάγκη από μείωση των φόρων».

«Ως πρωθυπουργός δεν θα στείλω ποτέ τη χώρα στα βράχια. Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς γιατί έχω επιχειρήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Στέφανος Κασσελάκης για Παππά, Πολάκη & Τσίπρα

Ερωτηθείς για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε:

«Όπως έχω πει ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. Και ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου. Δεν ήμουν στην κυβέρνηση τότε και δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε υπουργού. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παρακολουθήσεων στου Μαξίμου και δεν ακούγεται τίποτα. Σε αυτήν τη χώρα έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει αναλάβει καμία πολιτική ευθύνη για ένα έγκλημα(σ.σ Τέμπη). Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο καθένας θα κριθεί».

Ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε:

«Τον έχω συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν τον θεωρώ υπονομευτή μου και δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης είναι ο πρώην πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα», κατέληξε.

Πηγή: MEGATV

Σχολιάστε εδώ