Σε φθηνότερους προορισμούς στρέφεται το Airbnb

Σε φθηνότερους προορισμούς στρέφεται το Airbnb

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή


♦ Σε φθηνότερους προορισμούς στρέφεται το Airbnb. Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης επιλέγουν χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν μεγάλη απήχηση. Πρωταγωνίστρια, η Αλβανία (Άγιοι Σαράντα), με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 149% έναντι του 2019, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Στην Αλβανία το μέσο κατάλυμα κόστιζε πέρυσι μόλις 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
♦ Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS. Μέχρι σήμερα έχει αναβαθμισθεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών μηχανών, με τις διασυνδέσεις να ανέρχονται σε 60.000 (σε σύνολο άνω των 400.000 ταμειακών) και τα προγραμματισμένα ραντεβού σε 20.000.
♦ Πάνω από εκατό νεκροί είναι ο απολογισμός από την επίθεση εναντίον Παλαιστινίων που συνωστίζονται στη Γάζα για να εξασφαλίσουν ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά. Η Χαμάς απείλησε πως θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως οι στρατιώτες δεν άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.
♦ Μειώσεις στην τιμή του βρεφικού γάλακτος από 5% έως και 28% φέρνει η εφαρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
♦ Όχι, το σεξ δεν κόβεται στην τρίτη ηλικία. Οι έρευνες δείχνουν πως οι τακτικές επαφές στους ηλικιωμένους προάγουν την καλή υγεία και την καλή διάθεση. Οι ειδικοί λένε ανοιχτά πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ.
«Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν. Ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δεν ήταν αυτή η μοίρα τους. Ο θάνατός τους δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τραγικής θυσίας, όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, αλλά μιας χρόνιας εγκληματικής οικονομικής απάτης. Ανθρωποθυσίες δεν συμβαίνουν το 2023. Μόνο σκόπιμες παραλείψεις, εγκληματικές παραβάσεις και αδιαφορία για τον άνθρωπο», είπε η Μαρία Καρυστιανού στην πρόσφατη ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
♦ Από το «Υποβολείο» του Βασίλη Αγγελικόπουλου: «Το σόου του Κασσελάκη στη σκηνή του Τάε κβον ντο ανέδειξε το ταλέντο του στη σταντ απ κόμεντι, ενθουσιάζοντας το κοινό του “συνεδρίου” που τον επιβράβευσε με θυελλώδη χειροκροτήματα. Χειροκροτήματα σαν κι αυτά που πρόσφατα είχαν επιβραβεύσει τον Μπέο και τον Μουτζούρη, τη στιγμή που οι χρείες των δύο επιφανών αυτοδιοικητικών στόλιζαν χυδαιότατα τον πρόεδρο του Σύριζα».
Ποιου πρώην Προέδρου των ΗΠΑ και κεντρικού πρωταγωνιστή και σήμερα στην αμερικανική πολιτική σκηνή η κόρη βρίσκεται συχνά πυκνά στην Αθήνα; Ίσως και επειδή δεν καίγεται ιδιαίτερα για την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα της και προτιμά τις ομορφιές της δικής μας.
♦ Τα «βαποράκια» αλωνίζουν στο διαδίκτυο, με το εμπόριο ναρκωτικών, όχι μόνο στον σκοτεινό ιστό αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι παραβάτες συχνά μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε περιοχές όπου οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις είναι ελαφρύτερες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ