Ποιος θα είναι ο νέος Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν;

Ποιος θα είναι ο νέος Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν;

Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, φουντώνουν και τα σενάρια για το ποιος θα είναι ο νέος Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δίνει μεγάλη μάχη, έχει εξαιρετικά καλές σχέσεις με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και γενικώς είχε καλή παρουσία στη θητεία του ως Επίτροπος.

Από την άλλη, είναι γνωστό στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ και στα υπόγεια του Μαξίμου ότι ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα ήθελε να βρεθεί στις Βρυξέλλες ως Επίτροπος. Πολλοί, μάλιστα, αποδίδουν αυτό το ήπιο στυλ στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής τους τελευταίους μήνες ακριβώς στο ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν θέλει να μπλέξει με αντιπαραθέσεις και κυρίως ότι προτιμά να κάνει όσα λιγότερα μπορεί προκειμένου να μη γίνει το… λάθος στη βάρδια του.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι δύσκολη, καθώς ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και στήριξη, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει συμπάθεια αλλά και εμπιστοσύνη στον καθηγητή της Νομικής, καθώς σήκωσε το μεγάλο βάρος της διαμόρφωσης του νομοθετικού έργου της κυβέρνησής του και ως ΥΠΕΞ έχει αποφύγει τις κακοτοπιές…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ