Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου στο “Π”: Προοδευτική αντεπίθεση

Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου στο “Π”: Προοδευτική αντεπίθεση

Της
ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σηματοδότησε την ανάγκη και τη συλλογική μας απόφαση για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης με την κοινωνία, τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Ήταν ένα συνέδριο ανασυγκρότησης, αναστοχασμού και επανεκκίνησης, με ανοιχτό, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο, που επιβεβαίωσε και ανέδειξε την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπερψήφισε τις επικαιροποιημένες προγραμματικές μας θέσεις και προτεραιότητες. Η απόφαση του συνεδρίου είναι σαφής. Δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας νέας εσωστρέφειας. Με ενότητα και συλλογικότητα, οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα και στις ανάγκες του λαού μας.

Ο ελληνικός λαός βιώνει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έστειλε ισχυρό διπλό μήνυμα. Αφενός, την απαίτηση να μην υπάρξει συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Και, αφετέρου, την καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών, που έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και στην υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη διεύρυνση των ανισοτήτων και στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, της δημόσιας παιδείας και των δημόσιων αγαθών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι πολιτική και κοινωνική ανάγκη ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βασικός πόλος της προοδευτικής παράταξης, ανεξάρτητος από οικονομικά και εξωθεσμικά συμφέροντα, που εκφράζει με σύγχρονους όρους μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και μια εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική προοπτική.

Απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική επισφάλεια και στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών, αναδεικνύουμε ότι είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική για τη χώρα μας και τον λαό μας. Οι αξίες και οι αρχές μας για Ελευθερία, Ειρήνη, Ισότητα, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Πολιτισμό και προστασία του Περιβάλλοντος αποτελούν σταθερή μας πυξίδα σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο. Με βάση αυτές, δίνουμε απαντήσεις στις νέες κοινωνικές ανάγκες και προκλήσεις.

Απευθυνόμαστε στους εργαζομένους και στο νέο εργατικό δυναμικό της «ευελιξίας» και της επισφάλειας, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους επαγγελματίες, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στους αγρότες, στις δυνάμεις που παράγουν και δημιουργούν στην οικονομία και στον πολιτισμό, στους συνταξιούχους, τους απόμαχους της δουλειάς, στους ανέργους και στους κοινωνικά αδύναμους και, προπάντων, στους νέους και στις νέες, που αγωνίζονται και δικαιούνται ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον, που να χωρά τα όνειρά τους. Στόχος μας είναι μια νέα σύνθεση και ενοποίηση της ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας σε προοδευτική κατεύθυνση και κυβερνητική προοπτική, στη βάση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήμανε την έναρξη της προοδευτικής αντεπίθεσης. Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να δώσουμε μαζί την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών για την προοδευτική προοπτική της χώρας μας και της Ευρώπης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ