Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο “Καραϊσκάκης” – Με σούπερ επιθετικούς η ΑΕΚ στην κορυφή – Ο ΑΡΗΣ άφησε άφωνο τον ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο “Καραϊσκάκης” – Με σούπερ επιθετικούς η ΑΕΚ στην κορυφή – Ο ΑΡΗΣ άφησε άφωνο τον ΠΑΟΚ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League πατώντας ΕΔΩ.

Πρεμιέρα των playoffs και το “Τριφύλλι” μπήκε δυναμικά και κέρδισε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης” με 1-3 και πήρε μια διαφορά 2 βαθμών απο τον Ολυμπιακό ενώ μείωσε στο -1 από τον ΠΑΟΚ που έχασε από τον Άρη και παρέμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που πέρασε άνετα απο τη Λαμία με 4-0..

Το επόμενο μέγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αυτό με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ εμφάνισαν ένα συγκεντρωμένο και οργανωμένο σύνολο. Ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο και διαχειρήστικαν σωστά όλες τις αντιδράσεις των “Ερυθρολέυκων”.

Ο Ολυμπιακός απο την άλλη πλευρά εμφάνισε τις αμυντικές αδυναμίες που είχε και την περασμενη Πέμπτη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήμασταν καλοί και παίξαμε άσχημα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βάσκου τεχνικού (πηγή: ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ):

Δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα, μετά από το 70′ έδειχνε ο Ολυμπιακός ότι δεν μπορεί να γυρίσει το ματς, τι φταίει για αυτό;
Είναι αλήθεια ότι παίξαμε άσχημα και δεν ήμασταν καλοί. Η αμυντική μας λειτουργία έχει πρόβλημα, αυτό το είχαμε από την αρχή όχι από το 70′ παρά το γεγονός ότι σκοράραμε πρώτοι δεν παίζαμε ούτε σε εκείνο το σημείο καλά. Υπάρχουν παίκτες στην άμυνα για να αμυνθούν, αλλά ο ένας επιθετικός δείχνει ότι μπορεί να μας βλάψει. Έχουμε παίκτες στην περιοχή μας, αλλά κάθε φορά που κάνει ο αντίπαλος μία επίθεση καταφέρνει να σκοράρει. Αυτό έγινε και με τη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό και οι αντίπαλοί μας έδειξαν ότι είναι καλύτεροι από εμάς.

Συζητώντας με τον κ. Τερίμ συμφώνησε πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάλι να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε, ενώ στην άμυνα δέχτηκε εύκολα γκολ, που αποδίδετε την έλλειψη ουσίας και αποτελεσματικότητας σε άμυνα και επίθεση;
Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε κάποιες ομάδες. Είναι αλήθεια ότι στα πρώτα παιχνίδια που κερδίσαμε όπως απέναντι στον ΠΑΟΚ παίξαμε καλύτερα, όμως στα τελευταία παιχνίδια που χάσαμε τα χάσαμε γιατί αγωνίστηκαν καλύτερα από εμάς. Όπως είπε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν αποτελεσματικός σε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Συμφωνώ ότι παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, όπως στο 1-1 είχαμε μία ξεκάθαρη ευκαιρία με τον Ναβάρο για το 2-1, αλλά η μπάλα πήγε άουτ και αμέσως μετά έγινε το 1-2. Στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να αντικρούσουμε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Καλύψατε μία μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα, αλλά τώρα είναι και πάλι πίσω, ποιες πιστεύετε είναι οι ελπίδες της ομάδας;
Φυσικά και υπάρχει περιθώριο να καλύψουμε τη διαφορά. Μένουν εννέα παιχνίδια για να παίξουμε με όλους και θα έχουμε τις ευκαιρίες μας, αλλά θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και να μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Στο επόμενο ματς θα έχουμε απέναντί μας την ΑΕΚ και θα έχουμε μπροστά μας 15 ημέρες για να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή αυτή που έχουμε μπροστά μας για την Εθνική και έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά μας για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Όρτα (59′ Τσικίνιο), Έσε (80′ Ιμπόρα), Μασούρας (59′ Φορτούνης), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7′ Λοντίγκιν), Κότσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Πέρεζ, Παλάσιος, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (83′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

Με σούπερ επιθετικούς η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τη Λαμία στο ΔΑΚ της ομώνυμης πόλης στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs.

Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κοντινό πλασέ του Αλεξάντερ Κάλενς μετά την αρχική απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στο σουτ του Εζεκίελ Πόνσε. Το 0-2 έγινε στο 68′ με σουτ του Πόνσε μετά από πλάγιο άουτ του Λάζαρου Ρότα, όμως τις εντυπώσεις έκλεψε στο τέλος ο Λιβάι Γκαρσία πόυ ήρθε από τον πάγκο. Έκανε το 0-3 με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή στο 88΄, ενώ έκλεισε το σκορ στο 93′ με άψογο πλασέ μετά από ασίστ του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Τα γκολ που… έκριναν την αναμέτρηση τα έβαλαν οι Κάλενς και Πόνσε, ενώ ο Γκαρσία πέτυχε τα τελευταία δύο στο φινάλε.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα μετά το 4-0 επί της Λαμίας:

Για τη νίκη: «Πιστεύω ότι κάναμε ένα έξυπνο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο, που κλείνεται καλά. Επιμέναμε προκειμένου να ανοίξουμε το σκορ και το καταφέραμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήμασταν καλά τοποθετημένοι, καλά στημένοι στο γήπεδο, είχαμε πολλές πάσες και οι παίκτες μας σκέφτηκαν πολύ έξυπνα και κατάφεραν να βρουν λύσεις στο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σλίβκα, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Τζανδάρης (58′ Τσούκαλος), Σίντκλεϊ (74′ Σαντάνα), Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Νούνιες, Μάλτσι (74′ Λέικ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (79′ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (83′ Σιντιμπέ), Ελίασον (83′ Χατζισαφί), Μάνταλος (79′ Γκάρσια), Πόνσε (83′ Αραούχο).

Κίτρινο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Διαβασμένη η ομάδα του ΑΡΗ πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 και σκόρερ τον Μορόν στο 31′, τιμωρώντας τον ΠΑΟΚ που διαχειρίστηκε το παιχνίδι όπως και την Πέμπτη με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Είχε σε μεγαλύτερο ποσοστό την κατοχή της μπάλας χωρις κάποια κλασική  ευκαιρία για γκολ. Ο ΑΡΗΣ διαβασμένος και πολύ καλός στην αμυντική του λειτουργία.

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (71’ Ντεσπόντοφ), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (71’ Τζίμας).

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμβοντό (76’ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90’+4’ Φεράρι), Σαβέριο (76’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).


Σχολιάστε εδώ