Εθνική Μπάσκετ: Πρώτο δείγμα, θετικό στο Ευρωμπάσκετ

Εθνική Μπάσκετ: Πρώτο δείγμα, θετικό στο Ευρωμπάσκετ

–Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική Μπάσκετ υπό τον Βασίλη Σπανούλη την προσπάθειά πρόκρισής της στο Ευρωμπάσκετ του 2025

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της νέας Εθνικής του Βασίλη Σπανούλη. Με τον άλλοτε διεθνή άσο και νυν τεχνικό του Περιστερίου στην άκρη του πάγκου της «αγαπημένης όλων των Ελλήνων», το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Τσεχίας και της Ολλανδίας, θέτοντας γερά θεμέλια για την πρόκρισή μας στο Ευρωμπάσκετ του 2025.

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τόσο οι Τσέχοι όσο και οι Ολλανδοί αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους διεθνείς μας, πετύχαμε, με έμφαση στην άμυνα και σε συνδυασμό με μεγάλα σουτ, να πάρουμε τα δύο ματς, ατενίζοντας τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Με την ελπίδα ότι στη σημαντική διοργάνωση την προσπάθειά μας θα ενισχύσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Εθνική φανέρωσε τα χαρίσματα της φυλής μας, το πείσμα, το πάθος, σε κάποιες φορές τον ηρωισμό, και μαζί το ταλέντο κάποιων παικτών, όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Τολιόπουλος, που ήδη ξεχωρίζει φέτος με τα χρώματα του Άρη.

Ο νέος μας τεχνικός είναι κλασικά φειδωλός στα λόγια, όμως δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να πετύχει, όπως έκανε και ως παίκτης. Υποσχέθηκε ισονομία και το μόνο που ζήτησε από τους παίκτες του είναι «να μη βλέπω μούτρα για τον χρόνο συμμετοχής σας», όπως τους είπε χαρακτηριστικά. «Για μένα είστε όλοι ίσοι και κάθε φορά θα πρέπει να δίνουμε το 100% για τη νίκη», ήταν κάποια από τα λόγια του. Επόμενοι αγώνες της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ με τη Μεγάλη Βρετανία τον ερχόμενο Νοέμβριο και με τις Τσεχία – Ολλανδία του χρόνου τον Φεβρουάριο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ