Προς νέο τηλεοπτικό χάρτη… Οι συμμαχίες και το χρηματιστήριο

Προς νέο τηλεοπτικό χάρτη… Οι συμμαχίες και το χρηματιστήριο

• Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ BC PARTNERS ΑΠΟ ΤΗ NOVA ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ1+

Νέο τοπίο στις streaming υπηρεσίες. H μάχη για την επόμενη μέρα στη συνδρομητική τηλεόραση και στις αναπτυσσόμενες υπηρεσίες streaming έχει ξεκινήσει. Ο Νίκος Σταθόπουλος προετοιμάζεται για την αποχώρηση της BC Partners από τη Nova, η οποία μέσω του United Group αναπτύσσεται στον τομέα της πληροφορικής, του διαδικτύου σταθερής τηλεφωνίας και της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Την ίδια ώρα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ δείχνει να εγκαταλείπει οριστικά το σκέλος της ανάπτυξης της υπηρεσίας ΑΝΤ1+ με πρωτογενές περιεχόμενο από την ελληνική μυθοπλασία, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο που ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Στόχος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ δείχνει να είναι η απευθείας πώληση των σειρών του στο εξωτερικό και ειδικότερα στο Netflix, περιορίζοντας την ΑΝΤ1+ σε υπηρεσία preview των σειρών λίγο πριν αυτές μεταδοθούν στην ελεύθερη τηλεόραση. Το σχέδιο για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ανάπτυξης, προώθησης και παραγωγής σειρών δείχνει να σταματάει στις «Ψυχοκόρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΑΝΤΕΝΝΑ δείχνει εκ νέου ενδιαφέρον και βρίσκεται σε επικοινωνία με την BC Partners, ζητώντας εκ νέου τα στοιχεία για την πορεία της Nova.

Ο νέος παίκτης που θα μπει στην αγορά, στην περίπτωση που ο Νίκος Σταθόπουλος πουλήσει το μερίδιο της BC Partners, θα ελέγχει ένα σημαντικό ποσοστό της συνδρομητικής τηλεόρασης και θα επηρεάζει και τις εξελίξεις στην ελεύθερη τηλεόραση, εξαιτίας της συνεργασίας της Nova με τον Alpha και το Star.

Οι συμμαχίες και το χρηματιστήριο

Στο παρελθόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τη Nova, όμως, η κυβέρνηση τον είχε αποτρέψει για να αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία και στη συνέχεια ο έλεγχος της πέρασε στην BC Partners / United Group.

Το σχέδιο για την είσοδο της Alter Ego Media στο χρηματιστήριο εντός του 2024 και η προοπτική της επένδυσης στη συνδρομητική τηλεόραση παραμένει ενεργό.

Ταυτόχρονα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Θοδωρής Κυριακού έχουν συμμαχία στον χώρο της τηλεόρασης και συνεργάζονται μέσα από την εταιρεία παραγωγών Oscar Productions, ενώ τα τηλεοπτικά τους δίκτυα Mega (Alter Ego Media), ΑΝΤ1 και ΜΑΚ TV (Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ) είναι κομμένα από τη Nova από το περασμένο καλοκαίρι. Θα υπάρξει κρούση για τη Nova και από τους δύο επιχειρηματίες; Θα την κάνει ο καθένας ξεχωριστά ή δεν θα γίνει ποτέ;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ/TΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Σχολιάστε εδώ