ΗΠΑ – Σούπερ Τρίτη: “Κλείδωσε” το χρίσμα ο Τραμπ – Σίγουρος και ο Μπάιντεν – Τα προειδοποιητικά σημάδια προς τις εκλογές

ΗΠΑ – Σούπερ Τρίτη: “Κλείδωσε” το χρίσμα ο Τραμπ – Σίγουρος και ο Μπάιντεν – Τα προειδοποιητικά σημάδια προς τις εκλογές

Η εκλογική βραδιά της λεγόμενης “Σούπερ Τρίτης” στις ΗΠΑ δεν είχε εκπλήξεις. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε σε τουλάχιστον 12 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές της “Σούπερ Τρίτης” για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN, παρά το γεγονός ότι έχασε μία πολιτεία, το Βερμόντ, από τη Νίκι Χέιλι.

Έτοιμος για το χρίσμα της υποψηφιότητας εμφανίζεται και ο Μπάιντεν όπου δεν αντιμετωπίζει κανέναν σημαντικό ανταγωνισμό καθώς έχει κερδίσει όλες τις εκλογές στον προκριματικό κύκλο εκτός από μία.

Σε δήλωσή του αφότου έκλεισαν οι κάλπες της Σούπερ Τρίτης, ο Μπάιντεν είπε ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν μια επιστροφή στο «χάος, τον διχασμό και το σκοτάδι».

Η μικρή έκπληξη της Σαμόα

Εν τω μεταξύ στην αμερικανική Σαμόα οι ψηφοφόροι αντιστάθηκαν στον Τζο Μπάιντεν και επέλεξαν τον εν πολλοίς άγνωστο αντίπαλό του, Τζέισον Πάλμερ.

 

Προειδοποιητικά σημάδια για τον Τραμπ

Παρά την επικράτηση την Σούπερ Τρίτη ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια για τον Τραμπ εμφανίστηκαν  προς τον δρόμο των εκλογών με τον Μπάιντεν.

Η πολύ δυνατή απόδοση της Χέιλι σε πόλεις, κωμοπόλεις και προάστια κυρίως σε αυτά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εκλογή του Τραμπ, ανέδειξε ότι ψηφοφόροι με κολεγιακή εκπαίδευση σε αυτές τις περιοχές έχουν αλλάξει σκληρά υπέρ των Δημοκρατικών σε σχέση με το 2016 και η υποστήριξη προς την Χέιλι.

Στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία με έναν ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό ψηφοφόρων με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 81% όσων υποστήριξαν τη Χέιλι την Τρίτη δήλωσαν ότι δεν θα ψήφιζαν τον Τραμπ τον Νοέμβριο όπως έδειξαν τα exit poll του CNN.

paron.gr με πληροφορίες απο το CNN

Σχολιάστε εδώ