Την άνοιξη οι αποφάσεις

Την άνοιξη οι αποφάσεις

Ύποπτη… σιωπή τις τελευταίες ημέρες στη Θράκη, μετά τις φιέστες για την 29η Ιανουαρίου και την προβολή της σαπουνόπερας για τον Σαδίκ. Υπάρχει προβληματισμός για τις ευρωεκλογές, καθώς τίθεται το εξής δίλημμα:

Η βασική επιλογή του προξενείου είναι να κατέλθει το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ αυτόνομο και έτσι να επιδιωχθεί να βαφτούν και πάλι οι Νομοί της Ξάνθης και της Ροδόπης με άλλο χρώμα, όπως έγινε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Από την άλλη, υπάρχει ο πειρασμός προβολής συγκεκριμένου μειονοτικού υποψήφιου σε ένα από τα μικρότερα κόμματα (όπως είναι η Νέα Αριστερά), ώστε με τη συμπαγή πριμοδότησή του από το προξενείο να εκλεγεί στην Ευρωβουλή ο πρώτος «τούρκος βουλευτής» από την Ελλάδα.

Οι υπολογισμοί αυτοί δεν είναι και πολύ εύκολοι, καθώς κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει αν η Νέα Αριστερά, στην οποία έχουν βρει στέγη οι δύο μειονοτικοί βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσει να εκλέξει ευρωβουλευτή… Όποτε, το πιθανότερο είναι οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν αργότερα την άνοιξη.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ