Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου

Κλιμάκωση στις σχέσεις Εκκλησίας − Πολιτείας με επίκεντρο την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών διαφαίνεται στον ορίζοντα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να μην κρύβει τη δυσφορία του για το θέμα.

«Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας, αλλάζοντας το πρότυπό της, διότι η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστεί από τη σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο, και αντιμετωπίζεται με τη μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής», τόνιζε η εγκύκλιος της Ιεραρχίας.

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο η φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» κατά την ομιλία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Ιερώνυμος είναι ενοχλημένος και από την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου να παραστεί σε επινίκια γιορτή σε μπαρ της Αθήνας μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοθετήματος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξετάζει το ενδεχόμενο να μην παραστεί στο εθιμοτυπικό γεύμα που διοργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ