Έρχονται εξελίξεις για Σαββίδη μετά τη δέσμευση στην Ουκρανία

Έρχονται εξελίξεις για Σαββίδη μετά τη δέσμευση στην Ουκρανία

[Ανάλεκτα]

Αλυσιδωτές θα είναι οι εξελίξεις μετά τη δέσμευση της περιουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία, ενώ και άλλες χώρες της Δύσης –όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις– αναμένεται να προχωρήσουν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς της Ουκρανίας προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, σύμφωνα με τις μεταδόσεις των ουκρανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή και ήρθε σε συνέχεια αξίωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η κατάσχεση αφορά το 100% των μετοχών της εταιρείας PJSC Pentopak, η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, καθώς και το 100% της θυγατρικής εταιρείας Atlantis-Pak Ukraine. Η κατασχεθείσα επιχείρηση φέρεται να απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, ιδιοκτήτρια των παραπάνω εταιρειών εμφανίζεται να είναι η σύζυγος του Σαββίδη, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στον σύζυγό της.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ουκρανικού Τύπου, η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και ως εκ τούτου ο Ιβάν Σαββίδης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Ο Σαββίδης ήταν μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου και είναι στενά συνδεδεμένος με τον Πρόεδρο Βλα­ντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, το 2015, ο Σαββίδης που διαθέτει διπλή υπηκοότητα (ελληνική και ρωσική) επικρότησε δημόσια την κατάληψη της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Μέσω της εταιρείας του, Dimera, κατέχει μερίδιο στην ποδοσφαιρική ομάδα PAOK FC αλλά και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το 2017 εξαγόρασε τις Εκδόσεις Πήγασος, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ