Ο Πόνσε “έφερε” την ανατροπή για την ΑΕΚ – Ο ΠΑΟΚ κρατάει μόνο τη νίκη – Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες και ο Ολυμπιακός έφερε τα… πάνω-κάτω

Ο Πόνσε “έφερε” την ανατροπή για την ΑΕΚ – Ο ΠΑΟΚ κρατάει μόνο τη νίκη – Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες και ο Ολυμπιακός έφερε τα… πάνω-κάτω

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετα απο ενα συναρπαστικό παιχνίδι στην OPAP Arena όπου επικράτησε, δύσκολα, 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ ανέτρεψε το αρχικό 1-0 (15′ Σιμάνσκι) και έφτασε να προηγείται στο ημίχρονο με 1-2 από τα γκολ των Σομποτσίνσκι (35′) και Τζίμα (44′), με πολλές απουσίες αλλά και παιχτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοι, στον πάγκο, η ΑΕΚ αντέδρασε εντυπωσιακά στο δεύτερο μέρος και μετέτρεψε το σκορ σε 4-2 μέσα σε ένα δεκάλεπτο, με τις αλλαγές του Αλμέιδα να αλλάζουν την εικόνα του αγώνα!

Η “Ένωση” έφτασε φέτος τα 24 τέρματα απο στημένες φάσεις…

Ο Πέτρος Μάνταλος «σέρβιρε» στον COSMOTE MVP Εζεκίελ Πόνσε για να σκοράρει δύο φορές με κεφαλιές (69′, 79′) ενώ ενδιάμεσα ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς είχε πετύχει το τρίτο γκολ με κοντινή προβολή.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει πολύ καλά και να πιάσει μεγάλες αποδόσεις ήταν αποτελεσματικός και επικράτησε με 2-0 επι του Πανσερραϊκού σημειώνοντας από ένα γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου.

Η δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου στην κάμερα της NOVA είναι ενδεικτική: «Δεν θέλω να μιλήσω για εικόνα, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κερδίσαμε 2-0 έχοντας 5-6 μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα, απόλυτη κυριαρχία σε κακό αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην παίξαμε φανταστικά αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο σερί γκέλες και επικράτησε με 2-0 του Άρη στο “Απόστολος Νικολαΐδης” πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνισηκαι παρέμεινε  στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Ο ΑΡΗΣ εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία. Ειδική αναφορά έκανε ο προπονητής του Άρη, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο “Απ. Νικολαΐδης”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Μάντζιος (πηγή ertsports.gr):

Ειδική αναφορά στην διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό έκανε ο προπονητής του Άρη, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο “Απ. Νικολαΐδης”.

«Το πρώτο 20λεπτο αδικεί τη συνολική προσπάθειά μας γιατί σ’ αυτό το διάστημα κάναμε πολλά λάθη και δεχθήκαμε πολλές φάσεις πέραν του γκολ που σημείωσε ο Παναθηναϊκός του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, μας αδίκησε και ο διαιτητής και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε παράπονα από τον συγκεκριμένο διαιτητή. Συμβαίνει πάντα.

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αποφάσεις, σαν το ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε η φάση η οποία καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Μετά το εικοσάλεπτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις φάσεις που κάναμε για να βρούμε το γκολ της ισοφάρισης. Προσπαθήσαμε να βρούμε το γκολ για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι, δεν το καταφέραμε και ουσιαστικά πληρώσαμε το κακό μας ξεκίνημα».

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό παραλίγο να το πληρώσει ακριβά και να χάσει βαθμούς. Ωστόσο με δύο γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε στο τέλος να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με 2-1 για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε :

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ήμασταν κακοί και δεν πιέσαμε αρκετά ψηλά τον αντίπαλο, δεν ήμασταν αμυντικά δυνατοί. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τοποθετηθήκαμε καλύτερα και αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει περισσότερα λάθη στο παιχνίδι του. Καταφέραμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και να κερδίσουμε. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι πάντα έτσι για εμάς και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη συνέχεια».


Σχολιάστε εδώ