Τα θέλουν όλα οι αγρότες!

Τα θέλουν όλα οι αγρότες!

–«Δεν τελειώνει ο αγώνας»

Κύκλωσαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες το Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη. Έκαναν «ολονυκτία» στο Σύνταγμα. Εκεί ξημέρωσαν. Με τις κινητοποιήσεις τους θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι «τα θέλουν όλα». Να κάνουν τους βουλευτές κοινωνούς των προβλημάτων τους. Να τους κάνουν να καταλάβουν τις απαιτήσεις τους. Να δείξουν ότι δεν μπορούν να τους αγνοούν.

«Χωρίς εμάς, τι θα φας;», έγραφε ένα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα, ενώ κάποιοι σήκωσαν το «φέρετρο της κτηνοτροφίας». Στον δρόμο βγήκαν μαζί τους ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς με σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά, ενωμένοι μια γροθιά», στέλνοντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας δεν τελειώνει».

Δύο μέρες μετά πήγαν στο Σύνταγμα και οι μελισσοκόμοι με σύνθημα: «Χάνονται οι μέλισσες, χανόμαστε κι εμείς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δίκαια» πολλά από τα αιτήματα των αγροτών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα της πράσινης μετάβασης, αλλά έμεινε μόνο στην αναγνώριση των αιτημάτων.

Ο δε υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είπε ότι οι αγροτικές παροχές θα τεθούν στο τραπέζι τον Ιούνιο, οπότε θα αξιολογηθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου.

Πολλά «θα»…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ