Στ. Κασσελάκης: Ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές

Στ. Κασσελάκης: Ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές

«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος».

Πρόσθεσε ότι «μάλιστα η απόφαση η οποία πέρασε έλεγε ακριβώς αυτό, ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που έχουν να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν τους είχε ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας και πως «ο διευθυντής του γραφείου του πήρε το διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του Αλέξη στο facebook». «Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο, μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα τα οποία θα ήθελαν πάρα πολύ να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως», σχολίασε. Είπε ότι «πέρα από αυτό μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι σκέφτεται και τι θέλει να κάνει από δω και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μία ξεκάθαρα εντολή ο Σύριζα να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό θα κάνω».

«Η κυρία Γεροβασίλη στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος»

«Είπατε ότι πάμε σε εκλογές γιατί δεν είμαι πρόεδρος υπό προθεσμία και τελικά δεν έγιναν εκλογές. Επομένως αυτό οδηγεί
κάποιους στο συμπέρασμα να λένε ότι είσαστε πρόεδρος υπό προθεσμία επειδή δεν έγιναν εκλογές» συνέχισε ο Γιώργος Κουβαράς με τον Στ. Κασσελάκη να επισημαίνει ότι « ας είμαστε ειλικρινείς. Η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα. Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή. Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει “δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”. Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ