Στ. Κυμπουρόπουλος στο “Π”: Επιστολική ψήφος: Ένα χρόνιο αίτημα που έγινε πράξη

Στ. Κυμπουρόπουλος στο “Π”: Επιστολική ψήφος: Ένα χρόνιο αίτημα που έγινε πράξη

Του
ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ευρωβουλευτή της ΝΔ


Η επιστολική ψήφος είναι πλέον γεγονός. Ένα χρόνιο αίτημα δεκαετιών υλοποιήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τομή, μια δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα μας και ένα πάγιο αίτημα του παγκόσμιου Ελληνισμού το οποίο, επιτέλους, ικανοποιείται. Όλα αυτά συνέβησαν στις 24 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν το υπουργείο Εσωτερικών εισήγαγε και κατέθεσε προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς, αν και θα περίμενε κανείς πως θα γινόταν ευρέως αποδεκτό και η συγκεκριμένη ημερομηνία θα γραφόταν με «χρυσά γράμματα» στις σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, πέρασε μόνο με τις ψήφους των συναδέλφων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις δεν υπολόγισαν και δεν συμμερίστηκαν το πάγιο αίτημα των πολιτών, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη διαδικασία τού εκλέγειν. Απέδειξαν με τη στάση τους πως δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών, αλλά μόνο για την ικανοποίηση των κομματικών τους συμφερόντων. Απέδειξαν και επιβεβαίωσαν, ακόμη, πως η Νέα Δημοκρατία, η μοναδική κεντροδεξιά, φιλελεύθερη παράταξη του τόπου, είναι το μόνο κόμμα που έχει ως μοναδικό κριτήριο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Για πρώτη φορά η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε ισχύ στις επικείμενες ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου. Και θα ανοίξει ουσιαστικά τις πόρτες στους ομογενείς μας, σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η θέσπισή της θα συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής, βοηθώντας και διευκολύνοντας παράλληλα κατηγορίες ψηφοφόρων που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (π.χ., ηλικιωμένοι, ανάπηρα άτομα, φοιτητές, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών). Οι εκλογείς που βρίσκονται εκτός επικρατείας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά με επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Έχουμε εθνικό και ευρωπαϊκό χρέος να συμμετάσχουμε όλοι στην εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουμε από κοινού για την ευρωπαϊκή μας μοίρα. Υπεύθυνα, με νηφαλιότητα και με γνώμονα το καλό της Ένωσης και της χώρας.

Πώς θα γίνεται, όμως, το αίτημα για την επιστολική ψήφο;

Θα γίνεται στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr μόνο με τους κωδικούς Taxisnet του ψηφοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα λαμβάνει ένα επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου μέχρι να φτάσει στα χέρια του σφραγισμένος τον Μάιο, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο.

Αν κάποιοι αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα, μπορούν να καλέσουν στο +302106266222 για βοήθεια ή να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ. Όσοι μένουν εκτός Ελλάδος μπορούν να απευθυνθούν στις προξενικές μας αρχές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ