Να μη χαθεί άλλος χρόνος

Να μη χαθεί άλλος χρόνος

Στις επαφές στην Ουάσινγκτον, στις οποίες, πέραν της ηγεσίας του ΥΠΕΞ, συμμετείχε και η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό της αλλά και με εκπροσώπους της ExxonMobil, διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την ενεργειακή συνεργασία.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τα έργα για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη αλλά και για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ασίας και της Αφρικής με την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Ενδιαφέρον, επίσης, υπάρχει και για την επίσπευση των διαδικασιών για έναρξη των ερευνών στα οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ήδη έχει υπάρξει καθυστέρηση και θα πρέπει η Ελλάδα να φροντίσει ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος, ειδικά μάλιστα σε αυτήν την περιοχή, που έχουν υπάρξει ενστάσεις από τη Λιβύη και η Τουρκία έχει προαναγγείλει την εμπλοκή της σε έρευνες, σε συνεργασία με το καθεστώς της Τρίπολης…

Μην ξεχνάμε και την αρνητική εμπειρία της Κύπρου με το κοίτασμα Αφροδίτη, καθώς έχουν περάσει δέκα και πλέον χρόνια από τον εντοπισμό του, ενώ πολιτικοί κυρίως λόγοι έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής την εκμετάλλευσή του.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ