Αθλητικά, ταινίες και κανάλια στο ERTFlix – Το παράδειγμα της σειράς «Village United»

Αθλητικά, ταινίες και κανάλια στο ERTFlix – Το παράδειγμα της σειράς «Village United»

Η σειρά της ΕΡΤ «Village United» προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού στο ERTFlix. Πρόκειται για μια παραγωγή η οποία αναδεικνύει τους τόπους της χώρας μέσα από το δημοφιλέστερο άθλημα, που είναι το ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας τη δραστηριότητα των ανθρώπων μικρών κοινοτήτων. Η σειρά αυτή φαίνεται να ανοίγει δρόμους για το επίπεδο των παραγωγών που θα φιλοξενεί στο μέλλον το ΕRTFlix και θα έχουν ως χαρακτηριστικό τους τόπους.

Η μουσική είναι επίσης ένα από τα πεδία στα οποία το ERTFlix αναμένεται να διαθέσει χώρο το επόμενο διάστημα, αναπτύσσοντας τη δημιουργία του Eurovision Channel παράλληλα με την προμήθεια ξένου, μεταγλωττισμένου προγράμματος.

Στόχος της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή πλατφόρμα, συγκεντρώνοντας στελέχη με εμπειρία στην αναπτυσσόμενη αγορά. Το ERTFlix ενισχύεται, αφήνοντας τις χαμήλης απήχησης αγορές του παρελθόντος, με ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που απευθύνονται σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Οι σειρές αυτές έχουν ήδη προβληθεί στην Cosmote TV προ τριετίας, αλλά η θέασή τους δεν έχει εξαντληθεί στην Ελλάδα. Παράλληλα, κανάλια όπως το BBC αναμένεται να ανέβουν στην πλατφόρμα, διακόπτοντας ταυτόχρονα την επίγεια μετάδοση.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως η ΕΡΤ επιστρέφει στις αθλητικές μεταδόσεις με διοργανώσεις όπως το EURO 2024, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και οι Παρολυμπιακοί Αγώνες 2024. Η επένδυση αυτή στο αθλητικό πρόγραμμα θα σημάνει αύξηση των εσόδων από τη διαφήμιση, κάτι που ήδη προβληματίζει την ιδιωτική τηλεόραση.

Στη ροή της πλατφόρμας υπάρχουν δύο αθλητικά κανάλια που μπορούν να μεταδώσουν περιεχόμενο, όπως αγώνες, ενώ ταυτόχρονα το σχέδιο για την ΕΡΤ2 προβλέπει τη μετατροπή της σε ολυμπιακό αθλητικό κανάλι. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα στην πρώτη της μορφή –σε μια εποχή έντονης εσωτερικής υπονόμευσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντός της εταιρείας, που τώρα έχουν μεταπηδήσει στη Νέα Αριστερά– είχε μεταδώσει μέσα από την ΕΡΤ Υβριδική το Mundial 2018.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού, θα αποφασιστεί και η τύχη της ΕΡΤ2.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ