Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα

Στην πλατεία Συντάγματος, μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα, έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως αυτό της ελληνοποίησης μελιού.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί άρχισαν να εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας ενώ στις 12 το μεσημέρι μία δεκαμελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Oπως δήλωσε στην ΕΡΤ κ. Σεντεμέντες πρόεδρος των επαγγελματιών μελισσοκόμων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας: «Τα βασικά αιτήματα είναι οι ελληνοποιήσεις, δηλαδή ο διαχωρισμός των εισαγόμενων με των ελληνικών μελιών και η απονομή του ελληνικού σήματος.
Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι η Πυροσβεστική διάταξη, η οποία μας απαγορεύει την είσοδο μας στα δάση.
Θέλουμε τροποποίηση της σχετικής διάταξης. Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι η ελεύθερη κυκλοφορία μας στους παραδρόμους και οι μελισσοκόμοι να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί η μελισσοκομία εξασκείται στα δάση και στους κάμπους. Το κόστος παραγωγής και το αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, για να μην αφήσουμε αυτή τη δουλειά γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο και είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε να είμαστε μελισσοκόμοι».

Μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη περίπου 1000 άτομα πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας και θα παραδώσουν ψηφίσματα στα αρμόδια υπουργεία για τη λύση των προβλημάτων τους.

Τα επόμενα βήματα των αγροτών

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγροτών όπου οι αφρότες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα ενώ χθες, Τετάρτη, σημειώθηκαν νέοι συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ θεωρείται βέβαιο πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου, με το σενάριο νέας «καθόδου» στην Αθήνα να βρίσκεται στο τραπέζι.

Με πληροφορίες και απο ertnews.gr
Φωτο: ertnews/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σχολιάστε εδώ