Όλη η Ελλάδα στις οθόνες μας

Όλη η Ελλάδα στις οθόνες μας

Από τον Μάρτιο οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη ψηφιακό εργαλείο, το οποίο θα τους παρέχει τη δυνατότητα, αφενός, να έχουν μια συνολική εικόνα του Κτηματολογίου σε όλη την επικράτεια και, αφετέρου, να διακρίνουν το δικό τους ή οποιοδήποτε ακίνητο της χώρας.

Ο ψηφιακός χάρτης του Κτηματολογίου οπτικοποιεί τα αποτελέσματα σχεδόν τριών δεκαετιών κτηματογράφησης. Χωρισμένος σε επίπεδο προκαποδιστριακών δήμων, ο χάρτης δείχνει σε ποιες περιοχές το Κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί, πού βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάρτηση, πού η προανάρτηση και σε ποιες περιοχές βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων.

Εστιάζοντας στον ψηφιακό χάρτη, θα εμφανίζονται τα όρια των ιδιοκτησιών και ο δωδεκαψήφιος «αριθμός ταυτότητας» της κάθε ιδιοκτησίας, στην οποία εάν κάνει κλικ ο πολίτης θα βλέπει κάποια βασικά στοιχεία για αυτήν: την έκτασή της, την περίμετρο, την κύρια χρήση που έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο (λ.χ., αγροτική) και το ποσοστό της.

Περαιτέρω, ο πολίτης θα μπορεί να δει την ιδιοκτησία του σε σχέση με τους δασικούς χάρτες (κυρωμένους ή σε ανάρτηση), αν ένα οικόπεδο είναι δασικό, χορτολιβαδικό ή άλλο, όπως και τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000. Ακόμη, ο χάρτης θα παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης με βάση ταχυδρομική διεύθυνση, δήμο ή ΚΑΕΚ αλλά και αποθήκευσης και εκτύπωσης ενός τμήματός του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ