ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν Ρούτε για γγ του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν Ρούτε για γγ του ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, είχε εκφράσει πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη θέση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς αμερικανός αξιωματούχος. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστηρίζει ρητά την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Ρούτε για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», δήλωσε συγκεκριμένα.

Νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ρούτε για να τεθεί επικεφαλής του ΝΑΤΟ ενώ και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στηρίζει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στέφεν Χέμπερστραϊτ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας υψηλόβαθμος Γάλλος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι και το Παρίσι στηρίζει τον Ρούτε. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ήταν από τους πρώτους που πρότειναν τον Ολλανδό πολιτικό για το αξίωμα αυτό, πριν από έναν χρόνο.


Σχολιάστε εδώ