Σε πορεία στα τυφλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Οι 4 πυλώνες για το «ελληνικό όνειρο»

Σε πορεία στα τυφλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Οι 4 πυλώνες για το «ελληνικό όνειρο»

• Συνεδριάζει ξανά η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα

Δυσφορία στελεχών για αυταρχικές συμπεριφορές του Στ. Κασσελάκη

Με… πορεία στα τυφλά προσομοιάζει η διαδρομή που ακολουθούν στον ΣΥΡΙΖΑ από την αλλαγή ηγεσίας και εντεύθεν, με συνέπεια οι προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες να προδιαγράφονται. Η απουσία σαφούς στρατηγικής σε συνδυασμό με τις ακτιβιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες του Στ. Κασσελάκη εντείνει τη σύγχυση και τον προβληματισμό εντός κι εκτός κόμματος.

Από την άλλη, η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου για τα μείζονα προβλήματα αποθαρρύνει και απογοητεύει τους πολίτες, στη συντριπτική πλειονότητά τους, ενώ τους κάνει διστακτικούς ως προς το να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, στην παρούσα φάση (και για μεγάλο χρονικό διάστημα) δεν συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να αποτελεί την εναλλακτική λύση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσω μάλλον όταν αδυνατεί να επιτελέσει πειστικά και αποτελ εσματικά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποσπασματικές κινήσεις, εξαγγελίες χωρίς σοβαρή προεργασία και με διαστάσεις λαϊκισμού, διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα συνθέτουν την αντιπολιτευτική δράση της Κουμουνδούρου. Τα ευρήματα όλων ανεξαιρέτως των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν την κοινή εκτίμηση (διαπίστωση) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε λάθος δρόμο. Το ποσοστό του παραμένει καθηλωμένο και συνεχίζει να δίνει μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα» – Την Τρίτη νέα συνεδρίαση με τον Στ. Κασσελάκη

Και πάνω σε όλα έρχονται να προστεθούν, ως το… κερασάκι στην τούρτα, τα κρούσματα αυταρχισμού από την πλευρά του Στ. Κασσελάκη. Όλο και πιο συχνά εμφανίζεται επιθετικός και οξύθυμος έναντι των στελεχών, ακόμη και στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, προκαλώντας κλίμα έντασης. Όλο και πιο συχνά επιχειρεί να επιβάλλει την άποψή του, άλλοτε απειλώντας και άλλοτε εκβιάζοντας, με συνέπεια ο ε­κνευρισμός να χτυπάει κόκκινο. Η ενόχληση των στελεχών είναι εμφανής και προφανής, ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς την αντίδραση του Αλ. Φλαμπουράρη, όλοι σιωπούν και ανέχονται τις προσβλητικές συμπεριφορές του κ. Κασσελάκη.

Ωστόσο, αν στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μακριά από το 17% των τελευταίων εθνικών εκλογών, τότε η στάση των στελεχών θα αλλάξει. Τα στόματα θα ανοίξουν, οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει και ο κ. Κασσελάκης θα περάσει δύσκολες μέρες.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημερα Τρίτη.

Οι 4 πυλώνες Κασσελάκη

Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο.

Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν.

Σε τέσσερις πυλώνες θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

– Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική Άμυνα.

– Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία. Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

– Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

– Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση.

Το ερωτηματολόγιο

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε πως συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έπειτα απο τη δυσφορία πολλών στελεχών του κόμματος μετά την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να θέσει με τη μορφή ερωτηματολογίου ορισμένα ερωτήματα στους φίλους και τα μέλη του κόμματος ενόψει συνεδρίου.

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη η οποία με δήλωσή της αντιδρά και ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γράφει στα social media: “Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη.
Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία.
Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα».
Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://www.isyriza.gr/preconference_survey_form . Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας.
Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου.”

Δεν ελέγχει το κόμμα ο Κασσελάκης


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ