Επιμένει στον ελληνικό κινηματογράφο η ΕΡΤ

Επιμένει στον ελληνικό κινηματογράφο η ΕΡΤ

Συγκρότηση επιτροπής κινηματογράφου στην ΕΡΤ για το έτος 2024. Με απόφαση που υπογράφει η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Καστανιώτη, ορίζεται επιτροπή με τη συμμετοχή επτά μελών.

Πρόεδρός της είναι ο σκηνοθέτης Γραμμένος Δελιοτζάκης και μέλη η συγγραφέας-σεναριογράφος Ευτυχία Γιαννάκη, ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Γρηγόρης Καραντινάκης, ο κειμενογράφος-σεναριογράφος Μιχάλης Μαλανδράκης, η σκηνοθέτις Μαγδαληνή Μαργαρίτη, ο ζωγράφος-σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας και ο σκηνοθέτης Ελευθέριος Φυλακτός.

Έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση για την επιλογή κινηματογραφικών έργων στο πλαίσιο υποχρεώσεων του σχετικού νόμου περί κινηματογραφίας, τη διάθεση ποσοστού 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΕΡΤ ΑΕ για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του ν. 3905/2010 και τη διάθεση διαφημιστικού χρόνου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η θητεία της επιτροπής έχει διάρκεια ένα έτος. Για όσους εργάζονται εντός ΕΡΤ δεν προβλέπεται αμοιβή, ενώ το εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση είναι πως για τη χρηματοδότηση των ταινιών που θα πληρώσει η ΕΡΤ εισηγούνται πρόσωπα που εργάζονται σε παραγωγές της ιδιωτικής τηλεόρασης.


Σχολιάστε εδώ