ΟΠΑΠ Final 8: Ο Παναθηναϊκός πέρασε στα ημιτελικά – Μαχητική και αγνώριστη η ΑΕΚ του Ζούρου

ΟΠΑΠ Final 8: Ο Παναθηναϊκός πέρασε στα ημιτελικά – Μαχητική και αγνώριστη η ΑΕΚ του Ζούρου

Η αγνώριστη αγωνιστικά ΑΕΚ ηττήθηκε με 79-72 από τον Παναθηναϊκό AKTOR και αποκλείστηκε στον προημιτελικό από το ΟΠΑΠ Final-8 Κυπέλλου.

Η Ένωση”, χωρίς δεύτερο σέντερ, καθώς ο Μάνος Χατζηδάκης τέθηκε νοκ αουτ, στάθηκε εξαιρετικά στα «Δύο Αοράκια» με καλή άμυνα και με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο πάλεψε μέχρι και τα τελευταία  δευτερόλεπτα, με αποκορύφωμα το 74-70, 70’’ πριν το τέλος απέναντι στον Παναθηναϊκό που μπήκε στον αγώνα με ροτεισον χωρίς να μπορέσει να κάνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι όπως διαπίστωσε και ο προπονητής της ομάδας, Αταμάν.

Αταμάν: «Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την ΑΕΚ Betsson: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τη στατιστική εικόνα του αγώνα γιατί τα στατιστικά των παικτών είναι γραμμένα στα ελληνικά και δεν γνωρίζω το αλφάβητο. Όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου, το πρόβλημα ήταν ο πάγκος μας, πήραμε μόνο 4-5 πόντους. Κάθε φορά που κάναμε ροτέισον, χάναμε την ισορροπία μας.

Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Το μόνο καλό ήταν πως κερδίσαμε και πάμε στον ημιτελικό. Το σημαντικό είναι η νίκη, αλλά όταν δουλεύεις πέντε μήνες σε μια ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και είναι ψηλά στην Ευρωλίγκα, περιμένεις να παίξεις και πιο καλά. διεκδικώντας θέση στο Final 4. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, το γήπεδο είναι ωραίο. Είδαμε ότι ήταν γεμάτο με φίλους και των δύο ομάδων, συνήθως στην Ευρώπη δεν υπάρχει κόσμος από τις δύο ομάδες στα προημιτελικά και ελπίζουμε να υπάρχει η ίδια εικόνα και στα ημιτελικά».

Από μέρους του ο Ντίνος Μήτογλου είπε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γιατί ανταποκρίθηκε σε έναν πολύ διαφορετικό αγώνα από το πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε το λάθος και χαλαρώσαμε, κάτι που δεν επιτρέπεται. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να τα δούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Αγαφιώτης, Κατραχούρας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης , Βιλντόσα , Σλούκας 2 , Παπαπέτρου , Γκραντ 13, Ναν 12, Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο , Γκριγκόνις 11, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 22

ΑΕΚ Betsson (Ζούρος): Ραντλ 10 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Καράμπελας (4 ασίστ), Χόλινς 8 (2), Νετζήπογλου 5 (1) , Αγραβάνης 6 (4 ριμπάουντ) , Κουζμίνσκας 18 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νάιτ 4, Κουζέλογλου 5 (4 ριμπάουντ), Μόργκαν 2, ΜακΡέι 14


Σχολιάστε εδώ