Ερντογάν – Σίσι: Συμφωνία για εμπόριο, ενέργεια και άμυνα

Ερντογάν – Σίσι: Συμφωνία για εμπόριο, ενέργεια και άμυνα

Κατ’ ιδίαν τετ α τετ είχαν ο Ερντογάν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αίγυπτο όπου παραχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, «κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ανοικοδόμησης των σχέσεων», σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την Αίγυπτο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύθηκε επίσης να αυξήσει το ύψος των εμπορικών συναλλαγών με την Αίγυπτο στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρώτη φάση, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες αξιολογούν την προοπτική συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη συνεχή σύνδεση των λαών μας, τα τελευταία δέκα χρόνια, όσο οι εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις σημείωσαν σταθερή ανάπτυξη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σίσι.

Οι σχέσεις Αγκυρας – Καΐρου είχαν διακοπεί το 2013, όταν ο τότε αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού Σίσι είχε ηγηθεί της ανατροπής του Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενός συμμάχου της Τουρκίας που είχε εκλεγεί ένα χρόνο πριν.

Πηγή: Reuters
Φωτ. Turkish Presidential Press Office

Σχολιάστε εδώ