Πήρε το πρώτο μάθημα από τους αγρότες η κυβέρνηση

Πήρε το πρώτο μάθημα από τους αγρότες η κυβέρνηση

–Δεν παίζουν με τα τρακτέρ, Κυριάκο Μητσοτάκη

Μπάχαλο έχει κάνει το Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είδε ότι οι αγρότες δεν παίζουν με τη ζωή τους. Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Δεν χρωστάνε σε κανέναν. Από την ώρα που ξημερώνει, είναι στα κτήματα, στις ελιές και στα αμπέλια, πάνω στα τρακτέρ και στα μηχανήματα.

Δεν κοιτάει το ρολόι ο αγρότης. Τα ροζιασμένα χέρια είναι η απόδειξη. Το μόνο για το οποίο αγωνιά είναι να βγάλει καλό προϊόν. Να μπορέσει να πιάσει καλή τιμή. Για να έχει πάνω στο τραπέζι τα αναγκαία για όλη την οικογένεια. Να μη μείνει άδεια η κατσαρόλα. Βρέξει – δεν βρέξει, το πιάτο πρέπει να γεμίσει. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει χρήμα στην τσέπη.

Και ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να λύσει τα προβλήματα των αγροτών, την ίδια ώρα μεθοδεύει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με τη βόμβα του Δημογραφικού να απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα. Οι δημογραφικές προβολές δείχνουν ότι το 2050 το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας θα πρέπει να φτάσει στα 70,5 έτη και για όσους επιλέξουν την πρόωρη σύ­νταξη στα 65,5 έτη.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μαζί με τη Γαλλία (67 και 62 έτη μετά τη μεταρρύθμιση Μακρόν) και την Ιταλία (67 και 64 έτη).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ