ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ήθελαν τη νίκη αλλά έμεινα στο “Χ”

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ήθελαν τη νίκη αλλά έμεινα στο “Χ”

Ισόπαλο 1-1 ήρθε το μεγάλο ντέρμπι στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της STOIXIMAN SUPER LEAGUE 2023-24.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κρατούσε μια μεγάλη νίκη με το γκολ του Νίκλας Ελίασον στο 47′, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 89′ με κεφαλιά του Τόμας Κετζιόρα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απέναντι στην πρώτη εντός έδρας ήττας ήταν για πρώτη φορά τόσο κοντά.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα αποτέλεσμα της προσπάθειας των δύο ομάδων να ελέγξουν το παιχνίδι με… προσοχή στην άμυνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει τα ηνία και σημειώνει το πρώτο τέρμα στο 47′.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε γρήγορα και χρειάστηκε την παρέμβαση του Λουτσέσκου με 5 αλλαγές! Η ΑΕΚ έδωσε χώρο και πολλά φάουλ με τα οποία ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε στην ισοφάριση αφού είχε προηγηθεί και φάση που σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει μπροστά του τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό (14/1, 19:30, COSMOTE SPORT 3HD), που θα γίνει με κόσμο στην Τούμπα και ακολουθεί το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό και μετά το δεύτερο παιχνίδι για το Κύπελλο με τους πράσινους στην Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη στα ντέρμπι και σε απόσταση βολής από την κορυφή και με πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων στα play off.

Οι δηλώσεις Ραζβάν Λουτσέσκου στην κάμερα της NOVA:

«Έχω δύο απόψεις, μία επαγγελματική που λέει ότι παίζαμε κόντρα μία οργανωμένη ομάδα που βασίζεται στα φυσικά της προσόντα, αν δεν μπορείς να κερδίσεις να μην χάσεις το παιχνίδι. Από την άλλη συναισθηματικά, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, χάσαμε δύο βαθμούς αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε έναν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα το σημερινό παιχνίδι για να κρίνω τι έρχεται, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, κάθε παιχνίδι είναι μάχη, απομένουν 14 παιχνίδια. Τον Νοέμβριο μετά την Άιντραχτ ήμασταν χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση του Conference και δεν θα είχαμε τον Φλεβάρη παιχνίδια. Είχαμε την ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι σε αυτές τις μάχες».

Οι δηλώσεις Ματία Αλμέιδα στην κάμερα της NOVA:

«Ήταν ένα μεγάλο ματς, όπου κάθε ομαδα προσπάθησε να παίξει με το στυλ της. Κάποιες στιγμές τα καταφέραμε. Ήρθε η ισοπαλία με στατικές φάσεις. Η ομάδα σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, είχαμε κατοχή και δεν προσπαθούσαμε να φάμε χρόνο. Πρέπει να συνεχίσουμε. 

Συνεχίσαμε να επιμένουμε με το ίδιο στυλ. Μας έλειψε να το πιστέψουμε. Στο δεύτερο μέρος ξέραμε πως μαρκάρουν και βρήκαμε αυτή την πάσα που τη είχαμε δει από νωρίς. Στη συνέχεια το ματς ήταν ισοδύναμο και ένα καλό ματς».

ΓΚΟΛ: 89′ Κεντζιόρα / 47′ Ελίασον

Κίτρινη: 34′ Σαμάτα, 90’+1′ Τόμας / 26′ Ρότα, 35′ Βίντα, 88′ Κάλενς
Κόκκινη:
Δοκάρι: 81′ Ντεσπόντοφ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (76′ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (76′ Τόμας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (82′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82′ Ζίνι), Τσούμπερ (82′ Αραούχο), Γκαρσία (73′ Πόνσε).


Σχολιάστε εδώ