Eυχαριστίες της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου προς τον Ε.Ε.Σ για την τεράστια συμβολή του στην ανακούφιση των πληγέντων του σεισμού

Eυχαριστίες της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου προς τον Ε.Ε.Σ για την τεράστια συμβολή του στην ανακούφιση των πληγέντων του σεισμού

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα, Firas Al Rashidi, με δική του πρωτοβουλία, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκειά της, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημερώθηκε πλήρως για τη δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία αποκατάστασης των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Συρία ένα χρόνο πριν (6/2). Παράλληλα, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας μετέφερε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Πρεσβείας προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την τεράστια βοήθεια που προσέφερε στους πληγέντες.

Σημειώνεται ότι, την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος απέστειλε επίσης ευχαριστήρια επιστολή στον Ε.Ε.Σ. για την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίησή του προς ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας γίνει ο βασικός αποδέκτης της αγάπης και της αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, απέστειλε επιτυχώς 120 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με οχήματα του Ε.Ε.Σ. στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, και περισσότερους από 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία δια θαλάσσης, καθώς και σημαντική οικονομική βοήθεια (250.000 ευρώ σε Τουρκία και 150.000 ευρώ σε Συρία) για την ανακούφιση των πληγέντων.


Σχολιάστε εδώ