Διμέτωπος Ανδρουλάκη μέχρι τις ευρωεκλογές

Διμέτωπος Ανδρουλάκη μέχρι τις ευρωεκλογές

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Σε θέση μάχης εν όψει των ευρωεκλογών μπαίνουν σταδιακά στο ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική που καταστρώνουν στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη προβλέπει διμέτωπο αγώνα, κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το βράδυ της 9ης Ιουνίου το Κίνημα να είναι δεύτερο κόμμα και να αναλάβει, έστω και άτυπα, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προϊό­ντος του χρόνου, ο κ. Ανδρουλάκης ανεβάζει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση –και έχει πολλές ευκαιρίες να το κάνει–, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του έκλεισε την πόρτα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας κάθε είδους διάλογο, πόσω μάλλον συνεργασίας. Άλλωστε, στη Χαρ. Τρικούπη αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ περνάει μέσα από την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ναι μεν δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την Κουμουνδούρου, ωστόσο δεν θα αφήνουν αναπάντητη καμία πρόκληση ή επίθεση εκ μέρους του κ. Κασσελάκη ή άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την κυβέρνηση, πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη είναι να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Η κριτική –σκληρή αλλά χωρίς λαϊκισμούς– θα είναι εφ’ όλης της ύλης. Ακρίβεια, αγρότες, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ομόφυλα ζευγάρια, δημόσια ασφάλεια κ.ά. θα είναι σταθερά ψηλά στην ατζέντα του. Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλα αυτά τα ζητήματα οξύνο­νται αντί να αμβλύνονται τα προβλήματα και, παράλληλα, διογκώνεται η δυσφορία (απογοήτευση) των πολιτών.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του σε όλα αυτά τα ζητήματα, με απώτερο σκοπό να προσεγγίσει τους πολίτες που έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση και ψάχνουν νέα πολιτική στέγη. Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη, καθώς οι πολίτες είναι πλέον δύσπιστοι και δύσκολα εμπιστεύονται τα κόμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει και θα εντείνει τις περιοδείες του στην επικράτεια αλλά και εντός λεκανοπεδίου. Θα είναι απόλυτα στοχευμένες και σε καθεμία θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται ένα σημαντικό ζήτημα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα προς τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που «συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα», αλλά και προς τους ψηφοφόρους τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας που ασφυκτιούν μέσα στα συγκεκριμένα κόμματα.

Το άνοιγμα προς τη Νέα Αριστερά ερμηνεύεται από ορισμένους ως προάγγελος της πρωτοβουλίας που, όπως έχει δηλώσει, θα αναλάβει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές για συσπείρωση των δυνάμεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, σε κάθε ευκαιρία ο κ. Ανδρουλάκης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σύμπλευσης ή συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε», τόνισε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του. «Δεν θα κάνω παζάρι, είτε κάτω είτε πάνω από το τραπέζι», πρόσθεσε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ