Σε τέλμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη το συνέδριο

Σε τέλμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη το συνέδριο

Απουσία στρατηγικής, έλλειψη οργάνωσης, ασαφές πολιτικό στίγμα, επικοινωνιακή δυστοκία συνθέτουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και αιτιολογούν το πολιτικό και δημοσκοπικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Οι ακτιβιστικού τύπου πρωτοβουλίες του Στ. Κασσελάκη και οι αμερικανικής επιρροής τακτικές ελάχιστα έχουν συμβάλει στην ανάκαμψη του κόμματος, αντίθετα, τροφοδοτούν τη σύγχυση και εντείνουν την εσωστρέφεια.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία η συσπείρωση των ψηφοφόρων μειώνεται, αντί να αυξάνεται, και στις τελευταίες έρευνες κινείται πέριξ του 50%. Ποσοστό πολύ χαμηλό για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και με μια κυβέρνηση που φθείρεται συνεχώς και βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά μέτωπα, κοινωνικά και άλλα.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κατάσταση πολιτικής αδράνειας, αδυνατεί να αρθρώσει πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο, πόσω μάλλον να διατυπώσει προτάσεις που θα τραβήξουν την προσοχή της κοινωνίας. Το πολιτικό αποτύπωμά του είναι πιο ισχνό από αυτό του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από αυτό του ΚΚΕ. «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να είμαστε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, εκφράζοντας μεγάλη μερίδα στελεχών. Σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση, με μικρή ή μεγαλύτερη απόσταση από το ΠΑΣΟΚ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το ποσοστό του κινείται πολύ χαμηλά, κοντά στο 10% – 12%.

Το έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα φαίνεται να είναι η τελευταία ευκαιρία για να ξεκινήσει η ανάκαμψη. Σε τρεις μήνες θα στηθούν οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αν ο στόχος της Κουμουνδούρου είναι η δεύτερη θέση και ένα αξιοπρεπές ποσοστό που να δίνει προοπτικές. Ωστόσο, αν και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το συνέδριο. το ενδιαφέρον ακόμη κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένο, γεγονός που καταδεικνύει την απαισιοδοξία και την απογοήτευση που διατρέχει το κόμμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ