Τζ. Χακ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής άμυνας

Τζ. Χακ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής άμυνας

«Δεν υπάρχει, όμως, μόνο ενίσχυση της Ελλάδος στον αέρα, αλλά υπάρχει υποστήριξη στη θάλασσα και στην ξηρά. Επομένως, δεν μιλάμε μόνο για ενίσχυση της αεροπορικής δύναμης, αλλά μιλάμε για ένα ευρύτερο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αμυντικών δυνατοτήτων, κάτι που είναι μέρος μιας ήδη πολύ ισχυρής αμυντικής σχέσης», σημείωσε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόσουα Χακ. Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές εν όψει του νέου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.

Τη σημασία που έχει ο στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας, ως ένα πλαίσιο που καθορίζει τη διμερή συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει όμως μόνο ενίσχυση της Ελλάδος στον αέρα, αλλά υπάρχει υποστήριξη στη θάλασσα και στην ξηρά. Επομένως, δεν μιλάμε μόνο για ενίσχυση της αεροπορικής δύναμης της Ελλάδας, αλλά μιλάμε για ένα ευρύτερο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αμυντικών δυνατοτήτων, κάτι που είναι μέρος μιας ήδη πολύ ισχυρής αμυντικής σχέσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτο: DCFPC On-the-record hybrid roundtable with Hellenic Media: Deputy Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs, Joshua Huck (R) briefed outlets from Greece and Cyprus. Public domain photo by State Department FPC, Sherry L Brukbacher.

Σχολιάστε εδώ