ΗΠΑ: Η νίκη Μπάιντεν στις προκριματικές των Δημοκρατικών στη Νεβάδα είναι κλειδί για τις προεδρικές εκλογές – Η Νίκι Χέιλι υπέστη μια ντροπιαστική ήττα

ΗΠΑ: Η νίκη Μπάιντεν στις προκριματικές των Δημοκρατικών στη Νεβάδα είναι κλειδί για τις προεδρικές εκλογές – Η Νίκι Χέιλι υπέστη μια ντροπιαστική ήττα

– Ο Τραμπ δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο

Την Τρίτη στην κομβική πολιτεία της Νεβάδα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Το μεγάλο προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι των αντιπάλων του οδήγησε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να ανακοινώσουν τις προβλέψεις τους μόλις μία ώρα και σαράντα λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 7:00 μ.μ. τοπική ώρα (03:00 GMT την Τετάρτη).

Τι σημαίνει η νίκη Μπάϊντεν; Του επιτρέπει να αποκτήσει τους 36 αντιπροσώπους που διαθέτει η πολιτεία αυτή. Για να ανακηρυχθεί επίσημα ως υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία χρειάζεται περίπου 2.000 αντιπροσώπους.

Στη Νεβάδα, περίπου 2,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι εγγράφηκαν για να ψηφίσουν. Από αυτό το σύνολο, το 31% είναι Δημοκρατικοί, το 28% είναι Ρεπουμπλικάνοι και το 34% είναι ανεξάρτητοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Να σημειώσουμε πως η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Νίκι Χέιλι υπέστη μια ντροπιαστική ήττα στις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα την Τρίτη, τερματίζοντας πίσω από ψηφοδέλτια που σημείωσαν «κανένας από αυτούς τους υποψηφίους» (none of these candidates) από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Edison Research όπως αναφέρει το Reuters.

Η Χέιλι, η τελευταία εναπομείνασα αντίπαλός του Τραμπ για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, ήταν ο μόνος σημαντικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που αγωνίστηκε στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στη Νεβάδα την Τρίτη. Ο Τραμπ δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Τρίτης στη Νεβάδα έχουν μικρό αντίκτυπο στις αναμετρήσεις υποψηφιοτήτων, η πολιτεία θα είναι ένα πεδίο μάχης με έντονη διαμάχη, επειδή ο πληθυσμός της μπορεί να στραφεί προς οποιοδήποτε κόμμα και να παίξει σημαντικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Περίπου το 30% του πληθυσμού της Νεβάδα αυτοχαρακτηρίζεται ως Λατίνο ή Ισπανόφωνο στην απογραφή των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες και απο ertnews.gr, Reuters

Σχολιάστε εδώ