«Δεν είμαι κατάσκοπος κανενός»…

«Δεν είμαι κατάσκοπος κανενός»…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα πρέπει να αισθάνθηκε πραγματικά πολύ στριμωγμένος με αφορμή τις πληροφορίες ότι είναι ανεπιθύμητη η συνέχιση της παρουσίας του στην Αρχιεπισκοπή από την ελληνική κυβέρνηση.

Έχουν γραφτεί πολλά, και μάλιστα ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφερθεί στην Ιερά Σύνοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη στάση της Αθήνας, η οποία εκφράσθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Όμως, όταν φτάνει ο κ. Ελπιδοφόρος να δίνει συνέντευξη για να δηλώσει ότι «δεν είμαι κατάσκοπος κανενός (σ.σ.: εννοεί της Τουρκίας), αλλά άνθρωπος της Εκκλησίας», δείχνει ότι ανησυχεί για τις επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπονομεύεται η ενότητα και η εθνική ταυτότητα της ομογένειας λόγω της δικής του κοσμοπολίτικης ποιμαντορίας.

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί εκ προοιμίου να θεωρείται ένοχος επειδή απλώς γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθότι πολλοί φλογεροί πατριώτες προέρχονται από την ομογένεια της Πόλης. Αλλά ο κ. Ελπιδοφόρος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν είναι απλώς ένας εκκλησιαστικός θεσμός, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση του Ελληνισμού στις ΗΠΑ…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ