Κρίσιμο θέμα συζήτησης με τις ΗΠΑ οι κυβερνοεπιθέσεις

Κρίσιμο θέμα συζήτησης με τις ΗΠΑ οι κυβερνοεπιθέσεις

(ΑΝΑΛΕΚΤΑ)

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, στις 9 Φεβρουαρίου, θα είναι και οι κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και η πρακτική των fake news.

Για τον στρατηγικό διάλογο συζήτησε τις τελευταίες ώρες και τηλεφωνικά ο Άντονι Μπλίνκεν με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις ΗΠΑ, όλες σχεδόν οι υπηρεσίες ασφάλειας θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς είναι πολύ συχνές στη χώρα.

Μια από τις χειρότερες επιθέσεις των χάκερ στην ιστορία των ΗΠΑ έγινε πρόσφατα, ενώ για σοβαρό κίνδυνο έκανε λόγο η Υπηρεσία για την Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου και των Υποδομών (CISA), που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Κυβερνοεπίθεση είχε δεχθεί και στο παρελθόν η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), που ελέγχει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί και εκείνη επίθεση από τους άγνωστους χάκερ.

Το ίδιο συμβαίνει με τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Εσωτερικής Ασφάλειας. Κατά το παρελθόν είχαν συζητηθεί ανάλογες επιθέσεις, κυρίως από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Στην Ελλάδα σημειώθηκαν κατά καιρούς κυβερνοεπιθέσεις σε υπουργεία, οργανισμούς, τράπεζες, ειδησεογραφικά πρακτορεία κ.ά.

Οι Αμερικανοί έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τις κυβερνοεπιθέσεις και θέτουν αυτά τα ζητήματα κυρίως σε συζητήσεις με τους στενούς συμμάχους τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ