Διπλωματικές πηγές για Χακάν Φιντάν: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, δεν αναιρούμε τις βασικές μας θέσεις – Mη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο apo thn Toyrk;ia

Διπλωματικές πηγές για Χακάν Φιντάν: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, δεν αναιρούμε τις βασικές μας θέσεις – Mη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο apo thn Toyrk;ia

Τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολιάζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ερωτήθηκαν από την ΕΡΤ για την συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τα σχόλιά του για την αποστρατικοποίηση και τα F-35, η απάντησή τους ήταν πως το γεγονός ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά διαφορετικές απόψεις σε συγκεκριμένα θέματα.

«Αποδίδουμε έμφαση σε ζητήματα αμοιβαία επωφελή αλλά δεν αναιρούμε τις βασικές μας θέσεις. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στην Διακήρυξη των Αθηνών», κατέληξαν οι διπλωματικές πηγές.

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία θα προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο

Τη διπλωματία των εξοπλισμών “έβγαλε” απο το συρτάρι η Τουρκία καθώς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμφώνησε να προμηθεύσει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα, επισφραγίζοντας τη συμφιλίωση των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

“Η διαδικασία εξομάλυνσης έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή”, υπογράμμισε ο Χακάν Φιντάν σε τηλεοπτική συνέντευξη. “Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. “Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγές Hellas Journal,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ